Je bekijkt nu Ziekenhuis Bernhoven, Uden heeft aandacht voor uitbreiding diensten Vicki Brownhuis
Wachtkamerondersteuning ziekenhuis Bernhoven
Ziekenhuis Bernhoven, Uden heeft aandacht voor uitbreiding diensten Vicki Brownhuis

Na een gedwongen coronapauze pakken de vrijwilligers van het Vicki Brownhuis in Den Bosch hun werkzaamheden in Bernhoven weer op; sterker nog ze breiden hun diensten zelfs uit.

Wachtkamerondersteuning

Naast de maandelijkse inloopochtend verzorgt het Vicki Brownhuis vanaf 7 april een tweewekelijkse wachtkamerondersteuning op de polikliniek oncologie. Met hun aanwezigheid bieden de getrainde vrijwilligers van het VB huis een luisterend oor aan patiënten en hun naasten. Zij besteden met name aandacht aan de psychosociale aspecten van kanker en geven informatie over wat het Vicki Brownhuis kan betekenen. Uiteraard nemen zij niet de rol van behandelaars over. Het spreekt vanzelf dat het Vicki Brownhuis wel nauw samenwerkt met de professionals van Bernhoven.

Inloopochtend

Vanaf 29 april begint het Vicki Brownhuis ook weer met de maandelijkse inloopochtenden in Bernhoven. Dit vond al enkele jaren plaats maar verdween door corona van de agenda. Ook deze activiteit wordt weer opgepakt. De maandelijkse inloopochtenden zijn bedoeld voor iedereen die met kanker te maken heeft (gehad) en hun naasten. Er is ruimte voor gesprek en ontspanning onder het motto niks moet, alles mag. De data van deze inloopochtenden worden op tijd in de agenda op de website van Bernhoven bekend gemaakt.