Je bekijkt nu <strong>WORKSHOP DIVERSITEIT EN INCLUSIVITEIT</strong>
Diversiteit en Inclusiviteit
WORKSHOP DIVERSITEIT EN INCLUSIVITEIT

Twee vrouwen, twee culturen, twee verschillende verhalen
Derya met een Turkse afkomst en Rashmi afkomstig uit India vertellen in een ontroerende film hun persoonlijke reis na de diagnose kanker. Vanaf het eerste signaal tot de laatste nabehandeling. Hoe hebben zij dit traject beleefd vanuit hun Turkse en Indiaanse achtergrond.

De overeenkomsten, verschillen en aandachtspunten
Aan de hand van het verhaal van Derya en Rashmi zijn vrijwilligers van het Vicki Brownhuis, medewerkers van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Farent (sociaal werk) en IPSO (bracheorganisatie centra voor leven met en na kanker) onder begeleiding van ROS Robuust het gesprek aangegaan om te kijken wat er vanuit ieders vakgebied beter en anders kan. De basis voor dit gesprek zijn de zes levensgebieden van de positieve gezondheid: POSITIEVE GEZONDHEID – regio ‘s-Hertogenbosch (vickibrownhuis.nl). Belangrijke vragen zoals: Waar en hoe kunnen we patiënten met een migratieachtergrond bereiken, zijn aanleiding voor een uitgebreide discussie. Wat is hiervoor nodig en hoe kunnen we vanuit ieders culturele achtergrond psychosociale steun geven. En wat kan het Vicki Brownhuis hierin betekenen.

Samen staan we sterk
Tijdens deze inspirerende meeting is duidelijk geworden dat op dit gebied nauwe samenwerking met verschillende organisaties en instellingen echt kan zorgen voor een verandering in de huidige situatie.