Je bekijkt nu Maak een verschil en wordt vrijwilliger
Maak een verschil en wordt vrijwilliger

Eén op de drie mensen krijgt te maken met kanker. Gelukkig kunnen zij rekenen op ondersteuning bij het Vicki Brownhuis in ‘s-Hertogenbosch. Momenteel zijn zo’n 100 toegewijde vrijwilligers een paar uur per week actief in dit centrum voor leven met en na kanker. Zij zetten zich vol passie in voor onze gasten. Om nog meer mensen te kunnen laten profiteren van onze ondersteuning, zijn we op zoek naar extra vrijwilligers voor ons gastenteam.

Bij het Vicki Brownhuis vinden mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en nabestaanden een luisterend oor, lotgenotencontact en ontspannende activiteiten. Van yoga en massages tot schilderen, wandelen en koken, er is voor ieder wat wils. Altijd zijn er twee vrijwilligers van het gastenteam aanwezig om onze gasten te verwelkomen, een praatje te maken en informatie te geven.

Samenwerking met ziekenhuizen

Het Vicki Brownhuis werkt nauw samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Ziekenhuis Bernhoven. Onze vrijwilligers zijn regelmatig aanwezig in de wachtkamers van de poli oncologie. Daar bieden zij hetzelfde luisterend oor, maken ze een praatje en verstrekken ze informatie, zoals we dat ook in ons huis doen.

Word vrijwilliger

We zijn op zoek naar vrijwilligers voor zowel ons gastenteam in het huis als in beide ziekenhuizen. Mariël Knulst, intern coördinator bij het Vicki Brownhuis, zegt: “Als vrijwilliger kun je bij ons echt een verschil maken voor mensen die met kanker te maken krijgen. Je ontvangt waardering van onze gasten en werkt in een fijn team. Met trainingen zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bent op de gesprekken met onze gasten.”

Heb jij een dagdeel per week over, waarin je een verschil wilt maken voor mensen die te maken hebben met kanker? Bekijk onze vacatures. We kijken uit naar jouw sollicitatie!