Betekenisvol vrijwilligerswerk

Beteken iets voor een ander

Het Vicki Brownhuis kan alleen bestaan dankzij de inzet van ca. 100 vrijwilligers. Zij werken in het gastenteam, als professionele begeleider voor een activiteit, op de administratie, bij de interne begeleiding, ICT en marketing communicatie. En ook de bestuursleden zijn vrijwilliger. 

Wil jij jouw steentje bijdragen aan en betekenisvol vrijwilligerswerk doen? We hebben altijd plek voor naar enthousiaste mensen die met hun talent zich willen inzetten voor ons centrum. Hieronder vind je de actuele vacatures. Niet wat je zoekt? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken. We ontmoeten je graag!

Diversiteit en inclusie

Kanker maakt geen onderscheid in kenmerken als leeftijd, gender en culturele achtergrond. De ziekte raakt iedereen. Wij vinden het daarom belangrijk dat ons vrijwilligersteam divers is. Want juist verschillen tussen mensen zorgen ervoor dat we er kunnen zijn voor iedereen die te maken heeft met kanker. Voor mensen die zelf ziek zijn (geweest), hun naasten en nabestaanden. 

 

Actuele vacatures

Luisterend oor & gastenontvangst

Kanker raakt heel veel mensen. Of nu zelf ziek bent (geweest), iemand uit je omgeving kanker heeft of nabestaande bent. Deze mensen kan jij als vrijwilliger in ons gastenteam ondersteunen. Je kunt echt iets voor hen betekenen. Want het Vicki Brownhuis is er voor íedereen die te maken krijgt met kanker. Zinvol en betekenisvol vrijwilligerswerk, dus.

Dit ga je doen

Jij bent het gezicht van het Vicki Brownhuis en minimaal één dagdeel in de week in het huis aanwezig. Je heet gasten welkom in onze huiskamer en je zorgt ervoor dat ze zich snel thuis voelen. Afhankelijk van wat de gast wil, maak je een praatje, bied je een luisterend oor, drink je een kop koffie en vertel je meer over onze activiteiten. Je bent altijd samen met een collega-vrijwilliger. Verder:

 • Schrijf je nieuwe gasten in en legt dat vast in het gastensysteem.
 • Houd je de e-mail van het gastenteam bij, bevestig je aanmeldingen voor activiteiten etc.
 • Zorg je ervoor dat onze huiskamer er tiptop uitziet.

Zodra je bent ingewerkt, zijn er – afhankelijk van je beschikbaarheid – ook andere dingen waar jij je talent voor kan inzetten. Je kunt dan denken aan:

 • Geven van gastlessen op basis-, middelbare scholen en/of beroepsonderwijs.
 • Bieden van een luisterend oor tijdens onze aanwezigheid in het Ziekenhuis Bernhoven in Uden en in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch.
 • Vertellen over het Vicki Brownhuis en delen van jouw ervaringen als vrijwilliger in het gastenteam. Dat doe je tijdens verschillende bijeenkomsten binnen én buiten het Vicki Brownhuis.
 • Meehelpen organiseren van speciale evenementen zoals de open dag, een fietstocht of andere speciale activiteiten gedurende het jaar.
Dit breng je mee

Het allerbelangrijkste vinden we het dat je je met hart en ziel wilt inzetten voor onze doelgroepen. Je kunt je goed inleven in de ander en kunt mensen zich snel thuis laten voelen. Verder:

 • Ben je minimaal 4 uur per week beschikbaar op werkdagen. We zijn van maandag t/m vrijdag overdag geopend.
 • Heb je affiniteit met onze doelgroep.
Dit bieden we jou

We zorgen ervoor dat je goed wordt voorbereid op deze vrijwilligersfunctie. Er is een inwerkprogramma van ongeveer 12 weken, waarin je meeloopt en begeleid wordt door een ervaren vrijwilliger. Ook volg je een verplichte training bij IPSO, de brancheorganisatie voor alle centra voor leven met en na kanker. Verder kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de trainingen van de Galant Vrijwilligersacademie, organiseren we een jaarlijks vrijwilligersuitje én is er heel veel ruimte om jouw talenten in te zetten.

Maak werk van vrijwilligerswerk

We ontvangen jouw sollicitatie met cv en motivatie graag via vacatures@vickibrownhuis.nl. Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismaking. Klikt het van beide kanten, dan krijg je een vrijwilligersovereenkomst en geheimhoudingsverklaring en ga je van start.

Wil je liever eerst nog wat vragen stellen? Stuur dan een bericht met je contactgegevens naar onze intern coördinator Mariël Knulst (mariel.knulst@vickibrownhuis.nl). Zij neemt vervolgens contact met je op.

Als vrijwilliger van het Vicki Brownhuis bied jij de patiënten met kanker in Ziekenhuis Bernhoven een luisterend oor. En kun je echt iets voor hen betekenen.

Dit ga je doen

Je bent minimaal één dagdeel per week aanwezig in het ziekenhuis in Uden. Je benadert proactief patiënten en naasten bij de dagbehandeling, de verpleegafdeling en de wachtkamer. Je luistert, zodat zij hun hart kunnen luchten. Dat doe je bijvoorbeeld voor en na het gesprek met de arts. In de wachtkamer zorg jij voor afleiding tijdens het wachten op een consult, behandeling of uitslag.  

Dit breng je mee

Het allerbelangrijkste is dat jij ontzettend goed kunt luisteren, zonder oordeel. Je komt niet zelf met oplossingen en adviezen, maar laat de regie bij de ander. Je voelt goed aan wat iemand nodig heeft en durft door te vragen, zodat je inzicht krijgt in wat de échte vraag van de ander is. Ook kun je goed omgaan met de soms rauwe emoties. Jij blijft de mens achter de patiënt zien.

Dit bieden wij jou

We zorgen ervoor dat je goed wordt voorbereid op deze vrijwilligersfunctie. Het Vicki Brownhuis verzorgt de trainingen die hiervoor nodig zijn en organiseert een jaarlijks vrijwilligersuitje. In deze vrijwilligersfunctie:

 • Heb je mooie gesprekken met gasten.
 • Werk je samen in een fijn team, met wie je ervaringen kunt delen.
 • Krijg je waardering van gasten en medewerkers in het ziekenhuis.
Maak werk van vrijwilligerswerk

We ontvangen jouw sollicitatie met cv en motivatie graag via Alice Koningstein, coördinator ziekenhuis, alice.koningstein@vickibrownhuis.nl. Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismaking. Klikt het van beide kanten, dan krijg je een vrijwilligersovereenkomst, geheimhoudingsverklaring en zorgen we samen voor een VOG.

Wil je liever eerst nog wat vragen stellen? Bel of mail Alice. Haar telefoonnummer is 06 53654997.

Het Vicki Brownhuis geeft ook voorlichting op scholen. Daarmee willen we kanker bespreekbaar maken bij kinderen en jongeren. Want kanker raakt iedereen, hoe jong of oud je ook bent. Met onze onderwijsprogramma’s willen we bijdragen aan bewustwording. Ook willen we kinderen en jongeren laagdrempelig kennis laten maken met wat het Vicki Brownhuis voor hen kan betekenen. Hiervoor zoekt het Vicki Brownhuis extra vrijwilligers. 

Dit ga je doen

We zijn op zoek naar iemand die gewend is om te werken met kinderen. Jij kunt spelenderwijs het gesprek aan gaan over kanker. Het Vicki Brownhuis gebruikt daarvoor onder andere een poppenspel. Praktijkervaring is heel belangrijk.  

Dit breng je mee

Je heb ervaring in het werken met kinderen uit het primair onderwijs. Je kunt ontzettend goed luisteren en voelt goed aan wat kinderen nodig hebben. Een onderwerp als kanker durf jij spelenderwijs met de kinderen te bespreken. Verder ben je minimaal 4 uur per week beschikbaar op werkdagen.

Dit bieden we jou

We zorgen ervoor dat je goed wordt voorbereid op deze vrijwilligersfunctie een inwerkperiode, training en begeleiding. Verder kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de trainingen van de Galant Vrijwilligersacademie, organiseren we een jaarlijks vrijwilligersuitje én is er heel veel ruimte om jouw talenten in te zetten. In deze vrijwilligersfunctie: 

 • Werk je samen in een fijn team, met wie je ervaringen kunt delen. 
 • Kun je met elkaar een verschil maken voor kinderen en het onderwijs. 
Maak werk van vrijwilligerswerk

Interesse? Stuur een bericht vacatures@vickibrownhuis.nl

Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismaking. Klikt het van beide kanten, dan krijg je een vrijwilligersovereenkomst en geheimhoudingsverklaring.  

Wil je liever eerst nog wat vragen stellen? Mail of bel ons en we nemen contact met je op.

Activiteitenbegeleiding

Met een paar uurtjes van jouw vrije tijd, kun je als yogadocent bij het Vicki Brownhuis eraan bijdragen dat mensen die te maken krijgen met kanker kunnen werken aan balans tussen lichaam en geest. Zo help je hen gericht te werken aan het verbeteren van hun persoonlijke welzijn.

Dit ga je doen

Een keer per week zorg jij ervoor dat de gasten even helemaal kunnen ontspannen tijdens een yogasessie in ons centrum aan de Aartshertogenlaan in ‘s-Hertogenbosch. De groep bestaat uit maximaal 7 deelnemers. Dit zijn mensen die kanker hebben (gehad) en naasten.

 • Jouw oefeningen dragen bij aan het opbouwen van vertrouwen in het eigen lichaam.
 • Je past waar nodig oefeningen aan de mogelijkheden van de gasten aan.Je inspireert hen om lichaam en geest in balans te krijgen en te houden.

Voor de yogasessies is een ruimte beschikbaar in het Vicki Brownhuis, net als materialen zoals matjes en kussentjes. De planning en inschrijvingen worden gedaan door onze administratie, daar heb jij geen omkijken naar.

Dit bieden we jou

Enorm betrokken en gezellige collega-vrijwilligers, een jaarlijks vrijwilligersuitje én veel voldoening.

Maak werk van vrijwilligerswerk

We ontvangen jouw sollicitatie met cv en motivatie graag via vacatures@vickibrownhuis.nl. Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismaking. Klikt het van beide kanten, dan krijg je een vrijwilligersovereenkomst en geheimhoudingsverklaring en ga je van start.

Wil je liever eerst nog wat vragen stellen? Stuur dan een mailtje naar onze intern coördinator Mariël Knulst. Zij neemt vervolgens contact met je op: mariel.knulst@vickibrownhuis.nl

 

Bij het Vicki Brownhuis worden verschillende soorten massages aangeboden. Deze activiteit is populair bij onze gasten. Begrijpelijk, want massages helpen bij ontspanning en herstel en dragen bij aan de kwaliteit van leven. Om zoveel mogelijk gasten te kunnen helpen, zijn we op zoek naar versterking van ons huidige team vrijwilligers. Wil jij op vrijwillige basis een bijdrage leveren aan het welzijn van onze gasten? Dan zijn wij op zoek naar jou. 

Wat ga je doen? 

 • Een paar keer  per maand geef je een massage aan een gast. Dat kan iemand zijn met kanker, maar ook een naaste of nabestaande. 
 • Het type massage is afhankelijk van jouw expertise en de gast. Onze gasten zijn gebaat bij onder andere ontspanningsmassage, handmassage, gezichtsmassage, voetflex, etc. 
 • De fysieke en mentale conditie van de gast staat centraal. 
 • Je hebt persoonlijke en warme aandacht voor de situatie van iedere gast. 
 • Tijdsinvestering, tijden en dagen zijn in overleg. De planning wordt verzorgd door onze administratie. 

 Wat breng jij mee?  

 • Je hebt een groot inlevingsvermogen. 
 • Je hebt ervaring met het masseren van mensen die kanker hebben (gehad).  
 • Je stemt vorm, duur en intensiteit van de massage af op de situatie van de gast en houdt rekening met klachten als neuropathie, oedeem en lymfeklierverwijdering. 
 • Je hebt een professionele instelling en bent gecertificeerd. 

Interesse? 
Wil jij betekenisvol vrijwilligerswerk doen? Reageer dan snel door je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een mailbericht. Dan nemen we contact met je op. 

Ondersteunende functies

IPSO centrum Vicki Brownhuis, Voor leven met en na kanker, is nu nog gevestigd aan de Aartshertogenlaan in ’s-Hertogenbosch. Wij gebruiken een gedeelte van het gebouw van onze gastheer Brabant Wonen aan de Graafseweg.  Dit gebouw zal binnen afzienbare tijd plaats gaan maken voor de nieuwbouw van een aantal huurappartementen. IPSO centrum Vicki Brownhuis zal zich daarom ook elders in ’s-Hertogenbosch gaan huisvesten.

Op dit moment (juni 2024) bestaan er gevorderde initiatiefplannen voor onze herhuisvesting. Het betreft een nieuwbouwproject, waarin naast huurappartementen ook ruimte wordt gerealiseerd voor het Vicki Brownhuis als toonaangevende maatschappelijke organisatie in de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Dit ga je doen

Je speelt de centrale rol bij de herhuisvesting van het Vicki Brownhuis. Je wordt intern terzijde gestaan door een zeer ervaren bouwkundig specialist, die goed is ingevoerd in de regionale bouwwereld en veel kijk heeft op bouwtechnische zaken. Met hem werk je nauw samen, evenals met de directeur en de intern coördinator van het Vicki Brownhuis.

Met enige regelmaat rapporteer je aan het bestuur van het Vicki Brownhuis over de stand van zaken en de voortgang. Je vertaalt ons programma van wensen en eisen steeds naar de nieuwe huisvesting en vice versa.

Je initieert en onderhoudt contacten met alle belanghebbenden. In de huidige fase van planvorming zijn dat met name de sleutelfiguren en vertegenwoordigers van de wooncorporatie, de bouwer en de projecteigenaar. Als de uitvoeringsfase is aangebroken ga je ook de vrijwilligers van het huis intensief betrekken bij de uitvoering en inrichting van het nieuwe Vicki Brownhuis. In later stadium ga je de leidende rol vervullen in de verhuizing en in gebruik name van het nieuwe Vicki Brownhuis.

Dit breng je mee    

Het allerbelangrijkste vinden we dat je met meer dan gemiddelde affiniteit de visie en de doelen van het Vicki Brownhuis onderschrijft en dat je je met hart en ziel wilt inzetten voor onze doelgroepen.  
Je hebt ervaring of veel affiniteit met projectmatig werken in een vrijwilligersorganisatie.
Je bent een communicatief sterk persoon, die snel kan schakelen en zowel zelfstandig als in teamverband kan werken.

In deze functie is ervaring met huisvestingsprojecten wel handig, maar zeker niet noodzakelijk. Je zult intensief ingewerkt worden in het project en geïntroduceerd worden bij alle betrokkenen. 

Dit bieden we jou

Zoals al opgemerkt zorgen we ervoor dat je goed wordt voorbereid op deze vrijwilligersfunctie. Verder In deze vrijwilligersfunctie:

 • Werk je samen in een fijn, zeer divers team;
 • Een jaarlijks vrijwilligersuitje, teambuilding, kerst-/nieuwjaarsborrel.
Maak werk van vrijwilligerswerk

Interesse? Stuur een bericht naar  joostvandewal@planet.nl. Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismaking. Klikt het van beide kanten, dan krijg je een vrijwilligersovereenkomst en geheimhoudingsverklaring.

Wil je liever eerst nog wat vragen stellen? Mail of bel dan met de huidige projectleider Joost van de Wal op 06 5428 4565 of joostvandewal@planet.nl

Het Vicki Brownhuis, centrum voor leven met en na kanker, wil graag een diverse en inclusieve organisatie zijn. Wij ambiëren in zowel ons gasten- en vrijwilligersbestand, als in onze psychosociale dienstverlening en ons imago een vertegenwoordiging te zijn van alle bevolkingsgroepen in onze regio.

Dit ga je doen

Als vrijwilliger Diversiteit en Inclusiviteit neem je deel aan een werkgroep. De werkgroep houdt zich bezig met het organiseren van culturele bijeenkomsten (bijvoorbeeld Diwali, Suikerfeest, Chanoeka), outreachende bezoeken (aan groepen met een migratieachtergrond), bijeenkomsten voor bewustwording en deskundigheidsbevordering bij vrijwilligers, gezamenlijk creëren van draagvlak in de organisatie, ideeën voor nieuwe activiteiten en voor inrichting van de huiskamer.

Dit breng je mee

Overtuiging van het belang van een diverse en inclusieve organisatie. Inspiratie, innovatieve ideeën, doorzettingsvermogen.

Dit bieden we jou

We zorgen ervoor dat je goed wordt voorbereid op deze vrijwilligersfunctie een inwerkperiode, training en begeleiding. Verder In deze vrijwilligersfunctie:

 • Werk je samen in een fijn team, met wie je ervaringen kunt delen.
 •  Een jaarlijks vrijwilligersuitje, teambuilding, kerst-/nieuwjaarsborrel.
Maak werk van vrijwilligerswerk

Interesse? Stuur een bericht j.crooijmans@vickibrownhuis.nl Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismaking. Klikt het van beide kanten, dan krijg je een vrijwilligersovereenkomst en geheimhoudingsverklaring.

Wil je liever eerst nog wat vragen stellen? Mail of bel ons en we nemen contact met je op.

Vind jij het superleuk om boeiende content te maken en wil jij je inzetten voor iedereen in ’s-Hertogenbosch en omgeving die te maken krijgt met kanker? Dan is vrijwilligerswerk bij het Vicki Brownhuis misschien wel iets voor jou.  

Dit ga je doen

Je werkt samen met andere vrijwilligers in het Marketingcommunicatie-team. Jij schrijft en ontwikkelt inspirerende en enthousiasmerende content over ons centrum, ons aanbod en onze vrijwilligers. Die content maak je voor onze website, nieuwsbrief én sociale media. En dan gaat het zowel om tekst als beeld. Verder: 

 • zorg je ervoor dat de inhoud en tone of voice aansluit bij onze diverse doelgroepen;
 • analyseer je de prestaties van de content en optimaliseer je waar nodig. 

Vrijwilliger zijn betekent bij ons dat je gemiddeld 3-4 uur per week vrij kunt maken naast al het andere dat je doet. Die tijd kan je grotendeels zelf inplannen op het moment dat het jou uitkomt. We werken onder andere met Teams om onderling contact te houden en samen te werken op afstand. Eén keer per 4 weken komen we met de vrijwilligers van het Marketing Communicatie-team samen voor werkoverleg in het huis in Den Bosch. Het is dus wel handig als je in de buurt woont. 

Dit breng je mee

Het allerbelangrijkste vinden we het dat je je met hart en ziel wilt inzetten voor onze doelgroepen. Jouw creativiteit uit zich in duidelijke én enthousiasmerende teksten en communicatiemiddelen die onze warme sfeer uitstralen. Verder 

 • heb je een passie voor schrijven en een vlotte pen;
 • zit creativiteit in jouw DNA en je kan pakkend én op B-1 taalniveau schijven;
 • draai jij je hand niet om voor het maken van een foto of filmpje. Gewoon met je telefoon;
 • heb je ervaring in het maken van passend beeldmateriaal met Canva. Of je vindt het leuk om dat te leren. 
Dit bieden we jou

Geen salaris, dat is logisch. Wel super betrokken en gezellige collega-vrijwilligers, een jaarlijks vrijwilligersuitje én heel veel ruimte om jouw talenten in te zetten. 

Maak werk van vrijwilligerswerk

Interesse? Stuur een berichtje naar naar Petra, de coördinator van het Marketingcommunicatie team via petra.ijzelendoorn-soares@vickibrownhuis.nl.

Zij nodigt je uit voor een kennismaking. Klikt het van beide kanten, dan krijg je een vrijwilligersovereenkomst en geheimhoudingsverklaring en ga je van start.

Heb je eerst nog wat vragen? Mail Petra dan op petra.ijzelendoorn-soares@vickibrownhuis.nl.

Wat ga je doen?  
In samenwerking met de directeur, het bestuurslid fondsenwerving, communicatie- en marketingvrijwilligers lever je een bijdrage aan genereren van inkomsten voor IPSO centrum Vicki Brownhuis: 

 • Bedenken en uitvoeren van fondswervingsactiviteiten voor het Vicki Brownhuis. 
 • Aangaan van nieuwe relaties met een jarenlange samenwerking als doel.  
 • Succesvol implementeren van nieuwe innovatieve vormen van fondsenwerving. 
 • Werven van deelnemers aan het partnership bedrijven.  
 • Ontwikkelen van nieuwe methodes voor een structurele sponsoring.  

Wat breng jij mee?   
Je ziet kansen om het Vicki Brownhuis en haar activiteiten in de schijnwerpers te zetten en weet op een enthousiaste en vindingrijke manier de juiste raakvlakken van een potentiële sponsor te vinden. Je bent een communicatief sterk persoon die snel kan schakelen en zowel zelfstandig als in teamverband kan werken. In deze functie is ervaring met fondswerven/acquisitie/sales niet noodzakelijk, maar wel een pre  

Interesse?  
Reageer dan snel door je motivatiebrief en cv te mailen naar  j.crooijmans@vickibrownhuis.nl. Heb je nog vragen, bel (o6 36219119) of mail Jacqueline Crooijmans, directeur.  

Onze vrijwilligers over hun vrijwilligerswerk

Hier kun je echt jezelf zijn

Hoe is het om vrijwilliger te zijn voor het Vicki Brownhuis? Wat beweegt onze mensen om zich in te zetten voor iedereen die wordt geraakt door kanker? Wie kunnen die vragen beter beantwoorden dan onze vrijwilligers zelf? Elma Hol is vrijwilliger in het gastenteam.

vrijwilliger - interview Elma

Aartshertogenlaan 469
5213 JA ‘s-Hertogenbosch
073 614 8550
info@vickibrownhuis.nl
Rek: NL23RABO0144556898
KVK: 41084822

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Openingstijden:
maandag:    9:30 – 16:30 uur
dinsdag:      9:30 – 16:30 uur
woensdag:  9:30 – 16:30 uur
donderdag: 9:30 – 16:30 uur
vrijdag:        9:30 – 13:00 uur