Volwassenen

De diagnose kanker zet niet alleen jouw wereld op zijn kop, maar ook dat van mensen om je heen. Tijdens het traject van onderzoeken en behandelingen zijn er allerlei vragen. Op medisch gebied kan de arts of de (oncologische) verpleegkundige je helpen. Maar er is meer. Soms wil je een luisterend oor, lotgenoten ontmoeten of gewoon ontspannen. Hier kan een bezoek aan het Vicki Brownhuis bij helpen. We bieden je psychosociale ondersteuning om de regie op het leven met en na kanker te hervinden. Dit kan individueel of in groepsverband. Ontmoet lotgenoten of neem deel aan een van de vele activiteiten. Doel is dat je na verloop van tijd zelf beter de draad van het leven met/na kanker kunt oppakken. We proberen je op diverse manieren te ondersteunen. Loop gerust eens binnen voor een kopje koffie/ thee en een luisterend oor. De deur staat voor je open!

Leven met en na kanker

Lief en leed

Dat ontdekte ook Ingrid Habraken, die borstkanker overleefde. “We doen ons best om er goed uit te zien, maar zo voelen we ons niet altijd. Met dat stukje kun je bij het Vicky Brownhuis terecht”, vertelt ze. “Ik kom er graag en veel, minstens één keer per maand. Dan komen we samen met ‘The Golden Girls’, een groep vrouwen van 45-plus. Sinds ik ziek ben geworden, doe ik alleen nog de dingen die ik leuk of belangrijk vind, en daar hoort dit zeker bij. Daar komt niets tussen, die avond gaat écht door.” Het mooie aan het Vicki Brownhuis is dat er voor elke doelgroep plek is. Zo zijn er ‘The Bond Girls’ voor vrouwen tot 45 jaar, ‘The Power Girls’ met uitgezaaide kanker en ‘De Krachtpatsers’ – kinderen met ouders die kanker hebben. Want ook zij hebben behoefte aan een luisterend oor. De vrijwilligers hebben bijna allemaal zelf ook van heel dichtbij kanker meegemaakt. “Iedereen begrijpt elkaar, dat is daarbuiten niet altijd zo”, legt Ingrid uit. In een korte film vertelt ze haar persoonlijk verhaal.

Aandacht voor lotgenoten

Powergirls, lotgenotenbijeenkomst uitgezaaide borstkanker

POWERGIRLS

Voor vrouwen met uitgezaaide kanker

BONDGIRLS

Voor vrouwen tot 45 jaar

GOLDENGIRLS

Voor vrouwen vanaf 45 jaar

lotgenoten prostaatkanker Golden Gentleman

GOLDEN GENTLEMAN

Voor mannen

Rouwverwerking Verliesbegeleiding

ROUWVERWERKING

Rouw- en verliesbegeleiding

Lotgenoten bijeenkomst Stomadragers

STOMA VERENIGING

Bijeenkomsten van de Stomavereniging

Activiteiten, informatie

Seizoenstuk

GROOT AANBOD

Wij bieden activiteiten voor iedereen

Informatiestand Buddyhulp in het Vicki Brownhuis

INFORMATIE

Zoals het inloopspreekuur in het ziekenhuis Bernhoven

Gastentafel Vicki Brownhuis

BEZOEK ONS HUIS

Wij zijn iedere dag bereikbaar

In het Vicki Brownhuis werken we met de methode “Positieve gezondheid”. Hierbij kijkt men breder naar gezondheid, en niet alleen naar lichamelijke gezondheid.