Je bekijkt nu Vicki Brownhuis viert 30-jarig bestaan
Vicki Brownhuis viert 30-jarig bestaan

Lianne Broeders in gesprek met de jubileumcommissie

Wanneer is het 30-jarig jubileum geslaagd?
Nou, als het Vicki Brownhuis in een adem wordt genoemd met kanker en als het centrum voor leven met en na kanker er gewoon bij hoort. Dat het deel uitmaakt van de zorg voor mensen die te maken hebben met kanker.

Aan het woord zijn: Bernadette Crielaers, Petra Haesen, Barbara van der Meulen en Farah Bax. Met vereende krachten organiseren zij diverse jubileumevenementen.

Welke evenementen kunnen we verwachten?
In het jubileumjaar zijn er vier grote evenementen.

Theatervoorstelling
Onder leiding van regisseur Koen van Hensbergen en in nauwe samenwerking met de theateropleiding van het Koning Willem I College is er een – speciaal voor het Vicki Brownhuis -theaterstuk over de impact van kanker in het gezin, in verschillende culturen en hoe zij in verbinding komen met elkaar. De première van het theaterstuk met de titel “Vicki” is op donderdagavond 12 mei in het theater van het Koning Willem I College. Na de eerste uitvoering zullen er nog negen volgen.

Receptie 30-jarig jubileum
Vrijdag 13 mei is de receptie voor genodigden van het Vicki Brownhuis. Voor deze receptie zijn ook Sam Brown en Mary Partington uitgenodigd, respectievelijk de dochter en de zus van Vicki Brown, de zangeres die in 1991 overleed aan kanker en die tot op de dag van vandaag het boegbeeld van het Vicki Brownhuis is. Ook zal de familie van oprichtster Yvonne Saatrube aanwezig zijn. Natuurlijk ontvangen ook onze donateurs, (oud) bestuursleden, sponsoren en bedrijven een uitnodiging.

Scholen Olympiade
In samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch en het Sportiom wordt in juni de Schoolsport Olympiade georganiseerd. Het is niet zomaar een sportdag maar een geweldig evenement waarin kinderen uit de groepen zes en zeven van de verschillende basisscholen een competitie aangaan. In verschillende sporten strijden zij op Olympisch wijze voor de hoogste eer. Ditmaal is het Vicki Brownhuis als Goed Doel verbonden aan dit sportieve evenement.

Vicki Fietstocht
Dit is een gezellige fietstocht voor het hele gezin. Deze unieke tocht van maximaal 25 kilometer wordt op 25 september georganiseerd en bevat diverse interactieve pauzestops die onder andere worden verzorgd door de studenten van de evenementenopleiding van de Cosmo Academy in ‘s-Hertogenbosch. De tocht loopt langs bijzondere plekken zoals het Arboretum in Den Dungen. En als klap op de vuurpijl wordt de fietstocht afgesloten met de enige echte Bossche Bol.