Je bekijkt nu Terugblik op een inspirerende Vicki Brownhuis KoffieBreak
Terugblik op een inspirerende Vicki Brownhuis KoffieBreak

Op 3 februari jl. vond de vierde editie van de Vicki Brown KoffieBreak plaats. Het was in een paar woorden een mooie, online bijeenkomst en een intense ontmoeting met drie moedige gastsprekers en een gevarieerde mix aan deelnemers, zowel privé als vanuit diverse organisaties.

De mens achter de ziekte
Dr. Tineke Smilde trapte af. Zij is internist-oncoloog in het Jeroen Bosch ziekenhuis en vertelde vanuit persoonlijke en professionele invalshoek hoe belangrijk psychosociale ondersteuning is. En hoe belangrijk het is om vooral de mens achter de ziekte te zien, net als het gezin, familie en vrienden. Kanker heb je niet alleen.

Gewoon ‘even’ Joke
Daarna nam Joke Sprij het over. Zij is gast van ons centrum en ervaringsdeskundige. Zij kreeg in coronatijd wederom met kanker te maken. Ze deelde hoeveel steun en warmte het Vicki Brownhuis haar gaf, omdat ze in ons centrum gewoon even ‘Joke’ kan zijn. Een plek waar mensen tijd voor je hebben, een luisterend oor en lotgenoten die precies snappen hoe jij je voelt.

Verbinding
Tot slot nam Pim Ketelaars, mede-eigenaar van Hello New Day de deelnemers mee in de manier waarop je met innovatieve uitdagingen aan de slag kan gaan om een duurzame bedrijfsvoering te realiseren. Een heel andere tak van sport. En tegelijk zijn er parallellen. Bij innovatieve uitdagingen zijn ‘verbinding’, ‘je open stellen’ en ‘de hulpvraag stellen’ hele belangrijke factoren. Woorden die ook heel goed bij het Vicki Brownhuis passen.

Dankbaar
De deelnemers waren erg betrokken en geroerd. Het Vicki Brownhuis is dankbaar voor de tijd en de moed van de gastsprekers en alle online aanwezige bezoekers. Met dit soort activiteiten hopen we het gesprek over de impact van kanker in het dagelijks leven, én op de werkvloer, te stimuleren. Uiteraard zijn we erg blij met de ontvangen donaties van in totaal €1.647,05. Daarmee kunnen wij onze gasten een grote verscheidenheid aan activiteiten blijven aanbieden.

Kortom, dit zal wat ons betreft niet de laatste editie zijn. Doe jij volgend jaar ook mee?