Gezocht: Bestuurslid MarCom

Het Vicki Brownhuis in ’s-Hertogenbosch groeit gestaag. In verband met het aftreden van het huidige bestuurslid zijn wij op korte termijn op zoek naar een nieuw, enthousiast bestuurslid Marketing & Communicatie. Iets voor jou?

Functieomschrijving

Het bestuurslid met focus op Marketing en Communicatie is verantwoordelijk voor (on- en offline) marketing en communicatie in de breedste zin van het woord. Momenteel ligt de focus onder andere op het bepalen van doelgroepen en aanbod, communicatie en positionering in het zorgnetwerk.

Om een goed beeld te krijgen van de functie, staan hieronder een aantal taken waar je als bestuurslid verantwoordelijk voor bent:

  • Sparringpartner voor de directeur, bestuurslid fondsenwerving en het communicatie-team;
  • Verkrijgen van inzichten in behoeftes van (sub)doelgroepen, onderzoek naar aansprekende activiteiten en mede op basis daarvan een marketing | communicatieplan maken en uitdragen;
  • Bepalen en uitdragen van PR en imago;
  • Positionering van Stichting Vicki Brown in het zorgnetwerk; 
  • Deelnemer bedrijvennetwerk in regio Den Bosch.

Het Profiel 

Het bestuurslid Marketing en Communicatie kan strategisch denken, is gericht op samenwerken, kan delegeren en pakt ook zelf operationele zaken op. Hij of zij heeft affiniteit met de missie van het Vicki Brownhuis en is woonachtig en/of werkzaam in de regio ‘s-Hertogenbosch. Je werkt graag samen in een team om onze doelstellingen te halen.

Voor deze functie zijn de volgende competenties en ervaringen van belang:

  • Relevante, actuele ervaring met on- en offline marketing en alles wat daarbij hoort zoals social media, website enz.; idem voor communicatie;
  • Bedenken en (laten) opzetten van marketingcampagnes;
  • Uitstekend netwerk;
  • Minimaal 4 uur per week beschikbaar;
  • Bestuurservaring en/of ervaring in de goede doelenwereld is een pré.

Wie zijn wij – Het Vicki Brownhuis 

Het Vicki Brownhuis is een ontmoetingshuishuis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Als één van de eerste inloophuizen opgericht in Nederland op 13 mei 1992. We zijn daarmee al meer dan 25 jaar een begrip in ‘s-Hertogenbosch en omstreken.

Eén van de belangrijkste speerpunten van de Stichting Vicki Brown is de verbinding van ons informele zorgaanbod met de formele zorg, een verankerde positie in de zorgketen. Hiervoor bevinden wij ons momenteel in een steeds verder vorderend proces van samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Ziekenhuis Bernhoven als ook met het Fysiotherapeuten Netwerk Oncologie (FyNeOn) en met veel andere zorgprofessionals.

De Organisatie

Het Vicki Brownhuis ontwikkelt zich naar een netwerkorganisatie waarbij alle vrijwilligers zoveel mogelijk op basis van hun talenten en interesse betrokken en ingezet worden. Momenteel werken circa negentig vrijwilligers in het huis. De directeur is de enige betaalde kracht van de stichting. Alle bestuursleden zijn vrijwilliger en ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. 

Het Bestuur

Naast de voorzitter, de secretaris en de penningmeester zijn er bestuursleden met de volgende portefeuilles: diversiteit & inclusiviteit, marketing & communicatie en fondsenwerving. De directeur maakt geen onderdeel uit van het bestuur.

Werkomgeving 

De Stichting Vicki Brown is een fijne omgeving waar iedere dag met enthousiasme en betrokkenheid gewerkt wordt aan het doel: mensen met kanker een betere kwaliteit van leven geven in de regio ’s-Hertogenbosch. 

Het werk van het bestuurslid is in ‘s-Hertogenbosch, waar het Vicki Brownhuis gevestigd is. De benodigde beschikbaarheid is minimaal vier uur in de week, buiten de bestuursvergaderingen om. Deze uren kunnen flexibel ingedeeld worden. Het is mogelijk om in het Vicki Brown huis te werken of thuis. 

Procedure  

Zie jij jezelf als het nieuwe bestuurslid Marketing | Communicatie bij de Stichting Vicki Brown? Neem dan contact met ons op en stuur je CV en motivatie t.a.v. Jacqueline Crooijmans (directeur) – j.crooijmans@vbrownhuis.nl 

Wil je eerst meer weten, bel dan gerust met Nadia Bellussi-de Feijter (penningmeester) op 06-53864285. En/of bekijk onze website vickibrownhuis.nl