Je bekijkt nu TAO kalligrafie is beweging en blijdschap
TAO kalligrafie is beweging en blijdschap

Irene Pool is sinds een paar jaar actief bij het Vicki Brownhuis. Eerder vroegen we haar al naar de klankbeleefsessie. Maar Irene doet meer en laat je als gast ook TAO kalligrafie ervaren. Een tipje van de sluier: tijdens een sessie bij het Vicki Brownhuis ben je vooral in beweging. 

TAO [spreek uit Dao] kalligrafie is een kunst gebaseerd op een oude vorm van één-penseelstreek kalligrafie uit China. Wereldwijd wordt deze techniek nu onder andere ingezet voor bevorderen van gezondheid, vitaliteit, geluk, goede relaties en meer.  Irene vertelt hoe ze TAO kalligrafie bij het Vicki Brownhuis toepast.

Vloeiende bewegingen

“Een groot deel van de sessie zijn we interactief aan het bewegen. Je volgt in één beweging het karakter. Je kunt het een beetje vergelijken met tai chi. Je maakt met aandacht een vloeiende beweging en werkt met je adem. Vervolgens reflecteren we daarop: wat zegt het je, hoe makkelijk of moeilijk ging het je af. Dat is heel interessant.”

Geen geklieder

“Een klein deel van de TAO kalligrafie sessie gaan we zelf ook een kalligrafie maken. Daar komt geen inkt aan te pas. We gebruiken chinees waterpapier, een penseel en water. Geen zorgen over geklieder dus. Je hoeft totaal geen ervaring te hebben. Echt iedereen kan het.”

Positieve energie en opladen

“Mijn ervaring is dat een TAO kalligrafie sessie blijdschap en lol geeft. Het is heel laagdrempelig en geeft positieve energie. Het laadt je op. En dat is – zeker als je met kanker te maken hebt – heel fijn om te ervaren.”

Kom ervaren

“Net als met de klankbeleefsessie zou ik zeggen: kom gewoon een keer meedoen en ervaren of TAO kalligrafie iets voor je is. Na afloop heb je een rijke ervaring gehad of een ervaring rijker. En dat is allebei goed.”

Ook een keer TAO kalligrafie uitproberen? De eerstvolgende keer is op vrijdag 31 maart. Meld je aan via de activiteitenkalender.