Je bekijkt nu Rodenborch College in actie tijdens Spinningmarathon 
Rodenborch College in actie tijdens Spinningmarathon 

Op 18 september organiseert het Vicki Brownhuis voor de derde keer een Spinningmarathon op de Markt in ’s-Hertogenbosch. Ruim 60 deelnemers werken zich twee uur in het zweet om geld op te halen voor ons centrum voor leven met en na kanker. Van 16.00 en 18.00 zijn het brugklassers van het Rodenborch College uit Rosmalen die op de fietsen zitten. We vroegen docenten Isabel Pauw, Tom Rennen en Benjamin van Rosmalen waarom het Rodenborch College zich inzet.

Hoe is het Rodenborch betrokken geraakt bij de Spinningmarathon van het Vicki Brownhuis?
Een aantal jaar geleden kwamen we via Erwin Boeren, als ouder betrokken bij de school én vrijwilliger bij het Vicki Brownhuis, in contact gekomen met het centrum. We hebben contact gehouden en zijn uiteindelijk aangesloten bij de Spinningmarathon. De eerste keer beviel goed en daarom zijn we hiermee doorgegaan. 18 september voor ons als Rodenborch College dus ook de derde keer dat wij meedoen.

Waarom doen jullie mee?
Wij doen mee, omdat we het Vicki Brownhuis een onwijs mooi doel vinden. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich inzetten voor een ander en dat ze kennismaken met het Vicki Brownhuis.

Hoeveel klassen/leerlingen doen er dit jaar mee?
Elk jaar proberen wij met zo veel mogelijk brugklasleerlingen mee te doen. Zij mogen zich inschrijven en dan kijken we uiteindelijk hoeveel leerlingen zich hebben aangemeld. Op dit moment weten wij nog niet hoeveel leerlingen meedoen aan deze editie, maar we verwachten dat we weer met een grote groep enthousiaste leerlingen zijn.

Hoe geven jullie invulling aan de actie?
Wij hopen dat uit elke klas een paar leerlingen mee willen doen, zodat elke klas een bijdrage kan leveren. Elke klas heeft een individuele klassenpagina, waarop zij zo veel mogelijk geld kunnen inzamelen. De leerlingen die zelf niet gaan fietsen kunnen zich alsnog inzetten door zo veel mogelijk geld op te halen met hun klasgenoten.

Hebben jullie ook een streefbedrag in gedachten?
Het doel van onze deelname aan de spinningmarathon is om samen met de leerlingen als één groep een mooie bijdrage te kunnen leveren aan dit goede doel. Vorig jaar hadden we ruim €3400,- opgehaald, waar we ontzettend trots op waren! We hebben voor dit jaar geen streefbedrag, maar natuurlijk zou het mooi zijn als we het bedrag van vorig jaar kunnen overtreffen.

Wil je de leerlingen van het Rodenborch College sponsoren? Dat kan via de klassenpagina’s op de actiewebsite. Je kan natuurlijk ook een algemene donatie aan het hele team spinners doen. En kom ze vooral aanmoedigen op zondag 18 september!