Over ons

"Wij helpen een nieuwe balans in het leven te vinden."

Het Vicki Brownhuis is sinds 1992 het eerste centrum voor leven met en na kanker in Nederland. We zijn er voor iedereen die te maken heeft met kanker: kinderen, jongeren, (jong)volwassenen, hun naasten en nabestaanden. In ons centrum wordt sinds de oprichting op verschillende manieren aandacht geschonken aan de psychosociale aspecten van kanker. Wij zijn geen behandelingsinstituut, maar een informele ontmoetingsplaats. De deur staat voor je open! Loop gerust eens binnen zonder afspraak.

Wat we doen

Kanker en de vervelende gevolgen kunnen wij niet de wereld uitbannen, maar door te luisteren, bemoedigen, helpen ontspannen willen wij het leven voor hen draaglijker en positiever maken. Onze vrijwilligers luisteren, bemoedigen en helpen je te ontspannen. Zij kijken naar de mens met kanker en hun naasten, zij willen het leven voor hen draaglijker en positiever maken.
Met behulp van onze vrijwilligers bieden wij informatie, ondersteuning en bevorderen wij het contact tussen mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. 

vrijwilligers Vicki Brownhuis
samen werken voor het goede doel

Onze missie

Het Vicki Brownhuis biedt psychosociale ondersteuning voor alles wat de ziekte kanker met zich meebrengt. Wij bieden een luisterend oor, lotgenotencontact, ontspanning en informatie. Het Vicki Brownhuis helpt een nieuwe balans in het leven te vinden. Door het bieden van informatie, ondersteuning en het bevorderen van contact tussen mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dit contact draagt bij aan het verminderen van angst en levert een positieve bijdrage aan het gevoel van eigenwaarde.

Gastenteam

Ons gastenteam geeft onze bezoekers een warm welkom en zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt. Dit fijne team is op zoek naar versterking. Maar wat doe je als vrijwilliger in het gastenteam? We vroegen het aan Marga Kuipers. Zij geeft ons een inkijkje en neemt je mee in haar ervaringen. 

Kanker en culturele verschillen

Eind 2021 hadden we een Ronde Tafelgesprek over kanker en culturele diversiteit in het huis. Er is een kort (3 minuten) filmpje gemaakt met de deelnemers aan tafel over kanker en culturele verschillen.

Vicki brownhuis quote Marga
Jacqueline Crooijmans film Vicki Brownhuis

Directeur Vicki Brownhuis

Huisarts in Empel

Tineke Smilde film Vicki Brownhuis

Oncoloog Jeroen Bosch Ziekenhuis

Bekijk de bijdrage van Jacqueline Crooijmans, directeur van het Vicki Brownhuis. Eimert de Feijter, huisarts in Empel en Tineke Smilde, oncoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

 

 

Beloningsbeleid: het personeel en bestuur bestaat geheel uit onbetaalde vrijwilligers. Zij ontvangen dus geen vergoeding, met uitzondering van vergoeding van werkelijk gemaakte onkosten. Er zijn twee betaalde krachten parttime in dienst, te weten de directeur en de intern coördinator. Het beloningsbeleid staat vermeld in het jaarverslag.

Het Vicki Brownhuis is tevens gecertificeerd door IPSO (Instellingen PsychoSociale Oncologie) en voldoet aan alle bijbehorende gestelde kwaliteitscriteria.

Het Vicki Brownhuis is een ANBI instelling. Daarom vind je hieronder in één overzicht onze (fiscale) gegevens:

Organisatie

Het Vicki Brownhuis is een vrijwilligersorganisatie, zoals in de statuten staat beschreven. Het bestuur (functies zijn onbezoldigd) is verantwoordelijk voor het beleid van de Stichting Vicki Brown:

Vicki brownhuis organisatie
Ons Centrum is aangesloten bij brancheorganisatie IPSO.
  • IPSO staat voor Instellingen Psychosociale Oncologie.
  • Verdeeld over Nederland zijn er op 81 locaties Centra voor leven met en na kanker.
  • Er werken ruim 4500 bevlogen vrijwilligers in de IPSO centra.
  • Wij hebben toegang tot diverse trainings-en scholingsprogramma’s
  • Wij hebben toegang tot de IPSO Academie.
  • Al onze relaties zijn AVG-proof geregistreerd in de IPSO community.
  • Belangenbehartiging door IPSO.
  • Versterking van samenwerking tussen de Centra voor leven met en na kanker.
  • Deelname aan het kwaliteitsprogramma.

KWF Kanker Bestrijding Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. De gevolgen zijn vaak overweldigend. Als je het zelf hebt. Maar ook als je iemand kent met de ziekte. Voor al die mensen maken we al ruim 71 jaar het verschil. We zetten ons in voor initiatieven die mensen verder helpen. Dat betekent niet alleen kanker bestrijden, maar we maken ons ook hard voor een beter leven met de ziekte. We zorgen voor initiatieven die mensen ondersteunen, zoals Centra voor leven met en na kanker en het platform kanker.nl. En we werken aan leven veranderend onderzoek waar patiënten snel wat aan hebben. Dat doen we samen met duizenden anderen die zich inzetten voor het goede doel dat ons allemaal aangaat.

Aartshertogenlaan 469
5213 JA ‘s-Hertogenbosch
073 614 8550
info@vickibrownhuis.nl
Rek: NL23RABO0144556898
KVK: 41084822

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Openingstijden:
maandag:    9:30 – 16:30 uur
dinsdag:      9:30 – 16:30 uur
woensdag:  9:30 – 16:30 uur
donderdag: 9:30 – 16:30 uur
vrijdag:        9:30 – 13:00 uur