Je bekijkt nu Vicki Brownhuis houdt open dag
Vicki Brownhuis houdt open dag

Op zaterdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Op dit moment leven er in Nederland meer dan 830.000 mensen met en na kanker en deze groep wordt alleen maar groter. Daarom staat dit jaar de impact van kanker op het dagelijks leven centraal met als thema: Betere kwaliteit van leven met en na kanker: waar vind je goede zorg? Het Vicki Brownhuis opent deze dag haar deuren tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Loop vrijblijvend binnen en maak zo kennis met de ondersteuning die wij bieden aan iedereen die te maken krijgt met kanker. 

Programma
Er zijn vrijwilligers aanwezig die uitleg en informatie geven over wat we voor je kunnen betekenen. Verder kun je informatie inwinnen over diverse lotgenotengroepen en patiëntenverenigingen die actief zijn in ons centrum en zijn er leden van lotgenotengroep Vicki Young – voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Voor kinderen is er een voorleeshoek, waar ze ook kennis kunnen maken met Bop en dokter Neus, onze poppen uit het onderwijsprogramma. Tot slot kun je kennismaken met diverse activiteiten, zoals een workshop bio danza, schilderen en handmassages.  

Positieve gezondheid 
Een bezoek aan de open dag is een perfecte mogelijkheid om de warmte en hartelijkheid van ons centrum en onze vrijwilligers te ervaren. Wij werken met Positieve Gezondheid als uitgangspunt. Dat betekent dat wij ons richten op de zes levensgebieden: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, dagelijks leven en meedoen. Niet de ziekte staat centraal, maar jij als persoon en jouw veerkracht, eigen regie en aanpassingsvermogen. Het gaat om een betekenisvol leven.  

Praktische informatie

  • Zaterdag 4 februari
  • Van 11.00 tot 15.00 uur
  • Locatie: Aartshertogenlaan 469 in ‘s-Hertogenbosch
  • Aanmelden is niet nodig