Onze geschiedenis

"Voor leven met en na kanker."

Dit jaar bestaat het Vicki Brownhuis in ’s-Hertogenbosch 30 jaar. In 1992 openen we als eerste centrum voor leven met en na kanker in Nederland onze deuren. Oprichtster van het Vicki Brownhuis is Yvonne Saatrube. Zowel haar eerste als haar tweede man krijgen te maken met deze ziekte. De afstandelijke wijze van communiceren door de artsen spoort haar aan om een centrum voor psychosociale ondersteuning te starten. Als boegbeeld kiest zij Vicki Brown, de in 1991 aan kanker overleden Britse zangeres. De sfeer en gastvrijheid in het Vicki Brownhuis laten zich goed kenmerken door de volgende quote uit haar song. 

Loop niet voor me, misschien volg ik niet. Loop niet achter me, misschien leid ik niet. Loop gewoon naast me en wees mijn vriend.

2006 - 23 mei Albert Verlinde

Van 1992 tot nu

Klein begonnen bieden we inmiddels met ruim 90 vrijwilligers psychosociale ondersteuning aan mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Persoonlijke aandacht staat hierbij centraal. We ontvangen onze bezoekers in de huiskamer. Een luisterend oor, lotgenotencontact, informatie en ontspanning zijn leidend in ons aanbod. Bij ons kan iedereen zijn of haar twijfels en angsten in een veilige en vertrouwelijke sfeer bespreken en delen. Onderzoek laat zien dat deze ondersteuning nog altijd van onverminderde betekenis is. De gasten ervaren een verbetering van kwaliteit van leven, vinden het gemakkelijker om hulp te vragen, kunnen zich beter ontspannen en voelen zich minder eenzaam in hun ziekteproces.

Jubileumactiviteiten

Wij zijn bijzonder trots dat wij dit jaar 30 jaar bestaan. Bij dit heuglijke feit willen we samen met onze gasten, relaties en met iedereen in ’s-Hertogenbosch en omstreken stil staan. Gedurende het jaar hebben we een aantal bijzondere evenementen op de planning staan. Meer informatie hierover vind je hier. We nodigen iedereen van harte uit om het dertigjarig bestaan van het Vicki Brownhuis met ons  te vieren.