Je bekijkt nu SEPTEMBER DE MAAND VAN KINDERKANKER
SEPTEMBER DE MAAND VAN KINDERKANKER

Ondersteuning bij kanker
Ook bij het Vicki Brownhuis besteden we extra aandacht aan kinderkanker. Gedurende de maand september zijn er drie bijzondere activiteiten die volledig in het teken staan van kinderkanker.

Aandacht
Op donderavond 22 september is er een ontmoetingsavond voor ouders van kinderen met kanker. Het gespreksthema is ‘De bloemenkraal en dan…’. Deze avond organiseert het Vicki Brownhuis samen met de oncologieafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) en de ouderondersteuners van de Vereniging Kinderkanker Nederland.

Verwennen
Vervolgens wordt op dinsdag 27 september een speciale verwendag georganiseerd voor de groep survivors van kinderkanker. De gehele dag die in samenwerking met de Vereniging Kinderkanker Nederland (VKN) en VOX (survivorgroep van VKN) wordt georganiseerd, staat een verwenteam klaar om acht survivors een onvergetelijke dag te geven. Er is een groepsactiviteit in de ochtend en in de middag is er een individueel verwenmoment voor iedere deelnemer.

Wonderlijke verhalen
Tot slot is er op donderdagmiddag 29 september een vertelmiddag voor kinderen met kanker en hun brussen (broer en zussen). Professioneel verhalenvertelster Mieke Aalderink komt een vertelvoorstelling geven waarbij de kinderen niet alleen luisteren, maar ook zelf verhalen gaan maken. Dit doen ze door onder andere een verteldoos te maken. Luisteren naar een verhaal of zelf een verhaal vertellen, helpt een kind vooruit in zijn ontwikkeling. Verhalen helpen eigen gevoelens en die van anderen herkennen en begrijpen.

Lees de uitgebreide informatie over bovenstaande activiteiten in de activiteitenkalender op onze website.