Oktober borstkankermaand

Oktober staat bij het Vicki Brownhuis onder andere in het teken van borstkanker. Gedurende de maand bieden wij diverse activiteiten aan:

Programma:

Vrijdag 1 oktober: Borstkanker en dan,….;deze middag komt er een verpleegkundig specialist oncologie Manon van der Valk en is er ruimte voor vragen en gesprek. Door  het maken van een moodboard kun je tot mooie inzichten komen, het is fijn om te doen en door te delen wat er gemaakt is ervaar je steun en kun je verder.

Vrijdag 8 oktober: het thema van deze middag is Kracht en Steun ; een van de Golden Girls komt haar verhaal delen en er is gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen. Kunstenares Nellie begeleidt deze middag een acrylverf gieten workshop.

Vrijdag 15 oktober
: “Jij verdient de zorg die bij je past” Anja Heukels en Tineke Smilde vertellen over het houden van eigen regie tijdens het behandelingsproces. In een gesprek met elkaar, met gasten en met een creatieve activiteit verkennen zij de keuzes die gemaakt moeten worden tijdens en over de behandeling. 

Vrijdag 22 oktober:
Ellen Verspeek(diëtiste oncologie) vertelt over voeding en kanker. Deze middag gaan we ook zelf aan de slag met 3 recepten. We maken samen 3 gezonde snacks die we onder het genot van een drankje samen nuttigen. Samen eten en drinken maken en delen is een fijne manier om met elkaar in gesprek te gaan.

Vrijdag 29 oktober: als afsluiting van de bijzondere maand organiseren wij een verwenmiddag. Deze middag is er aandacht voor innerlijk en uiterlijk. Er zijn diverse massages zoals handmassage met etherische olie en voetmassage en gezichtsmassage. Een middag vol verwennerijen met als slot een verrassende Cocktail. 

De middagen starten om 13.15 uur en duren tot 16.30 uur.

Aanmelden kan via gastvrouw@vickibrownhuis.nl en deelname kost 7,50 euro per persoon per middag.