Jubileum Vicki Brownhuis

30 Jaar centrum Voor leven met en na kanker

In 2022 bestond het Vicki Brownhuis 30 jaar, een mijlpaal om trots op te zijn. Wij vierden dit met mooie activiteiten door het jaar heen. Van theatervoorstelling en receptie tot Schoolsport Olympiade.  

Kunstmaand 'Op Glad IJs'

Kunst - en boekenmarkt

9 APRIL 2022

De kunst – en boekenmarkt op 9 april was het eerste evenement dat in het teken stond van ons jubileum. Een groot aantal gasten heeft tijdens hun bezoek aan de kunst – en boekenmarkt kennis gemaakt met de veelzijdigheid van het Vicki Brownhuis. Er is volop genoten van de workshops, de boekenmarkt en de aanwezige kunst waaronder de expositie ‘Op Glad IJs’ in samenwerking met het Grafisch Atelier en het Mondriaan Fonds. Hiermee is een waardige kick off gegeven aan ons jubileumjaar. 

Gedurende de kunstmaand april waren er diverse kustwerken te koop en te bezichtigen in ons huis. Ook was deze maand de expositie ‘Op Glad IJs’ in het Vicki Brownhuis te bewonderen.
Daarnaast is er in verband met ons 30-jarig jubileum een samenwerking met de Protestantse Gemeente Engelen. In de kerk was een expositie van gedoneerde schilderijen te bezichtigen. De schilderijen zijn bij opbod verkocht ten behoeve van het Vicki Brownhuis. 

Kunst-boekenmarkt

Theatervoorstelling Vacuüm

Koor 'Zingen voor je Leven'

Een terugblik

16 tot en met 19 mei 2022

De première van Theatervoorstelling Vacuüm was op 12 mei 2022. De studenten hebben met hun acteertalent een ontroerend stuk met een lach en een traan neergezet.

Voor aanvang van de voorstelling heeft het koor “Zingen voor je Leven” een mooi en ontroerend optreden verzorgt. De theaterstuk werd gedurende een hele week verschillende keren uitgevoerd en was gratis te zien in het theater in de Koningszaal van het Koning Willem I College. 

 

Vacuüm

Over ongeloof,
over pijn,
over trots,
over zwakte,
over onmacht,
over tijd,
over wat nu,
over afscheid,
over verlies,
over doorgaan.
Over hoe de wereld even stilstaat
maar uiteindelijk ook weer draaien moet.
Over leven met kanker.

Theater gezin en kanker

Officiële jubileumreceptie

Officiële jubileumreceptie

13 mei 2022

Een jubileum is een moment om terug te blikken en vooruit te kijken. Samen met vele betrokkenen van het Vicki Brownhuis hebben we tijdens de drukbezochte receptie het glas geheven op ons 30-jarig bestaan. Onze voorzitter Erik van Engelen benadrukte in zijn toespraak nogmaals hoe belangrijk de inzet en het enthousiasme van de vele vrijwilligers is in het voortbestaan van het Vicki Brownhuis. Zij spelen hierin een prominente rol. De huiselijke sfeer, het lotgenotencontact en de psychosociale steun zijn vanaf het moment van oprichting tot nu het fundament van waaruit ons centrum werkt.

steun in natura via Sleutjes bloemen - help ons

Erfgoed Yvonne Saatrube

Een van de aanwezigen was Tjeerd Saatrube, zoon van oprichtster Yvonne Saatrube. Hij vertelde hoe bijzonder en mooi het is om te zien dat 30 jaar na de oprichting van het huis het gedachtengoed van zijn moeder nog steeds voortleeft. Tegelijkertijd is het ook wrang te beseffen dat centra als het Vicki Brownhuis nog steeds nodig zijn. De vergaande gevolgen die kanker heeft op het dagelijks leven van mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden verdient nog veel meer structurele aandacht dan nu kan worden gegeven. Belangrijke documenten in het ontstaan van het Vicki Brownhuis zijn door Yvonne Saatrube verzamelt in een map. Voor vele aanwezigen was dit een bron van herinneringen.

IPSO

Ook Sonja Robben, directeur-bestuurder van stichting IPSO (Instelling PsychoSociale Ondersteuning) feliciteerde het Vicki Brownhuis dat als eerste centrum voor leven met en na kanker in Nederland haar deuren opende. Inmiddels zijn er 81 centra bij IPSO aangesloten die gekwalificeerde zorg bieden. Je kunt dus zeker stellen dat Yvonne Saatrube ook hieraan heeft bijgedragen. Belangrijk is ook om vooruit te kijken hoe alle centra in de toekomst overeenkomstig kunnen opereren met behoud van hun eigen identiteit/couleur locale. Dankzij de jubileumcommissie van het Vicki Brownhuis hebben we, onder het genot van een hapje en een drankje, genoten van een geweldig samenzijn.

Schoolsport Olympiade

Een terugblik op een fantastische dag

7 juli 2022

Met het ontsteken van het Schoolsport Olympisch vuur door wethouder Ufuk Kâhya werd 7 juli een start gegeven aan de Schoolsport Olympiade 2022. Het groene licht voor ongeveer 400 enthousiaste kinderen uit vijf basisscholen; Het Rondeel, het IJzeren Kind, de Driestroom, de Oosterplas en De Vlindertuin. Na een welkomstwoord van onze directeur Jacqueline Crooijmans gingen de kinderen de strijd aan in de onderdelen volleybal, basketbal, voetbal, schaatsten en zwemmen. En dit jaar met een bijzonder accent omdat zij zich hebben laten sponsoren voor het Vicki Brownhuis. Om de kinderen extra te ondersteunen, kregen zij tot hun blijdschap een Vicki Browntas met onder meer een medaille en een vaantje.

Ook waren er tijdens dit event vrijwilligers van het Vicki Brownhuis met een mooie stand aanwezig. De verschillende voorlichtingsmaterialen waaronder BOP, ons Basisschool Onderwijs Programma en Dr. Neus, een pop die onderdeel is van ons onderwijsprogramma geven een goed beeld van onze steun aan kinderen.

Kort gezegd – een fantastisch evenement waarin samenwerken centraal stond – niet alleen voor de kinderen op sportief gebied maar ook voor  de gemeente ‘s-Hertogenbosch, het Sportiom en het Vicki Brownhuis.

Schoolsport Olympiade 2022

al 30 jaar een begrip in de omgeving

Het jubileum vieren we niet alleen

Een greep uit onze partners