Ben jij of ken jij onze nieuwe intern begeleider?

Bij het Vicki Brownhuis werken zo’n 90 vrijwilligers. Om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier zijn of haar taak kan uitvoeren, is er een team van Interne Begeleiders. Farah Bax is één van hen. Zij vertelt over wat het werk zo leuk maakt én wat we zoeken in nieuwe begeleiders. “De Interne Begeleiders zijn er voor het welbevinden van onze vrijwilligers” 

Eerst maar eens kennismaken. Wie is Farah? “Ik ben 32 jaar oud, woon in Den Bosch en werk als zzp’er in management support. Dat vind ik heel leuk om te doen: andere ondernemers, start ups en scale ups helpen hun processen op orde te brengen en houden. Eind 2020 ben ik gestart als vrijwilliger bij het Vicki Brownhuis. Geïnspireerd door een vriendin die vrijwilligerswerk ging doen, dacht ik: waarom doe ik dat niet ook gewoon? Ik googelde op vrijwilligerswerk en het Vicki Brownhuis kwam als eerste op. Waarschijnlijk omdat ik dicht bij het centrum woon. In mijn familie hebben we heel veel te maken met kanker en daar wordt heel open over gesproken. Dus toen ik me verdiepte in het huis, voelde ik gelijk een connectie.” 

Verbinding is heel belangrijk 
Farah startte onder andere in het team Interne Begeleiding. “Ons hoofddoel is het welbevinden van onze vrijwilligers”, vertelt ze. “Hoe gaat het met je, loop je ergens tegenaan, wat kunnen we doen om je te ondersteunen? Dat zijn vragen die wij stellen. De onderlinge verbinding is heel belangrijk.. We zijn aanwezig in huis, voeren evaluatiegesprekken, zijn betrokken bij sollicitatiegesprekken, begeleiden nieuwe medewerkers, organiseren ontmoetingsavonden, om maar een paar voorbeelden te noemen.” 

Mensenmens 
Het team wil dit jaar verder professionaliseren. “We willen onder andere intervisie opstarten, kennisdelen stimuleren met onze eigen Vickipedia en onze vrijwilligers nog veel meer betrekken bij het reilen en zeilen van het huis”, aldus Farah. “We kunnen dan ook absoluut versterking gebruiken met twee nieuwe Interne Begeleiders. Daarvoor hoef je echt geen berg ervaring te hebben. Het belangrijkste is dat je een mensenmens bent: goed kunt luisteren, je verplaatsen in de ander, aanvoelen wat er speelt, durven uitspreken als je vermoedt dat het met iemand wat minder goed gaat, mensen in beweging kunnen krijgen. Dat zijn belangrijke vaardigheden.” 

Positieve inslag 
Als interne begeleider is het handig als je flexibel bent qua tijden. Gesprekken vinden bijvoorbeeld overdag én ‘s avonds plaats. En ook een helikopterblik en actieplannen kunnen maken zijn vaardigheden die goed van pas komen. “Maar het belangrijkste is dat je een positieve inslag hebt, dat je omdenkt en kijkt naar wat er allemaal wél kan. Dus ik zou zeggen: als jij een steentje wil bijdragen aan het Vicki Brownhuis en specifiek aan het welbevinden van onze vrijwilligers, dan is jouw positieve energie in ons team enorm welkom!” 

Heeft Farahs verhaal jouw interesse gewekt? Klik hier voor de volledige vacature beschrijving en solliciteer direct. We kijken uit naar jouw motivatie!