Het centrum

"Wij helpen een nieuwe balans in het leven te vinden."

Onze huiskamer

Het Vicki Brownhuis is sinds 1992 het eerste centrum voor leven met en na kanker in Nederland. 

vrijwilligers Vicki Brownhuis

Wat we doen

Onze vrijwilligers luisteren, bemoedigen en helpen je te ontspannen. Zij kijken naar de mens met kanker en hun naasten, zij willen het leven voor hen draaglijker en positiever maken.
Met behulp van onze vrijwilligers bieden wij informatie, ondersteuning en bevorderen wij het contact tussen mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. 

Zonder onze gastvrouwen en gastheren is er geen inloophuis.

Zij geven onze gasten een warm welkom en zorgen ervoor dat iedereen zich thuis voelt. Dit fijne team is op zoek naar versterking. Maar wat doe je zoal als gastvrouw/-heer? We vroegen het aan Marga Kuipers. Zij geeft ons een inkijkje en neemt je mee in haar ervaringen. 
Vicki brownhuis quote Marga

Kanker en culturele verschillen

Eind 2021 hadden we een Ronde Tafelgesprek over kanker en culturele diversiteit in het huis. Er is een kort (3 minuten) filmpje gemaakt met de deelnemers aan tafel over kanker en culturele verschillen.

Ontmoet onze mensen

"Zorgen dat de naamsbekendheid van het Vicki Brownhuis verbetert en alle mooie activiteiten voor gasten zo optimaal naar buiten worden gebracht. Mijn eigen kennis en vakmanschap inzetten om op een juiste manier te communiceren."
Desiree Kramer
PR Communicatie
“Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om over een ziekte als kanker te praten, zowel voor de patiënt als voor de direct betrokkenen. Het Vicki Brownhuis biedt daar op een passende manier gelegenheid voor. Het huis draait vooral op de inzet van vrijwilligers en ik werk daar graag aan mee.”
Erik van Engelen Bestuur
Erik van Engelen
Voorzitter Bestuur
"Ieder kind komt een keer in aanraking met kanker. Om ziek zijn bespreekbaar te maken, doen we onder andere een leuk poppenspel op basisscholen."
Barbara van der Meulen
Barbara van der Meulen
Interne Coordinatie
"Door vragen te stellen kom je al gauw bij de emotie. Als je deze kunt toelaten, komt er plaats voor ontspanning. Daarom is bewustmaken van de stroming in het lijf belangrijk."
Geert Glaudemans, masseur Vicki Brownhuis
Geert Glaudemans
Begeleider diepte ontspanning
"De inbreng en actiebereidheid van de vrijwilligers is groot. Het is enorm motiverend om bij een team van zoveel bevlogen vrijwilligers betrokken te zijn."
Wim van Zon
Wim van Zon
Gastheer en kookgroep
"Op een middelbare school heeft 80% van de leerlingen met kanker te maken (gehad). Ik zet me graag een lesuur in om kanker en de impact ervan op de agenda te zetten."
Margo van Veggel
Margo van Veggel
Vrijwilliger Kinderen en Jongeren en Kookgroep