Gezocht: Bestuurslid / Penningmeester Stichting Vicki Brown

Het Vicki Brownhuis is het oudste inloophuis in Nederland voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden.In het huis wordt sinds de oprichting op verschillende manieren aandacht geschonken aan de psychosociale aspecten van kanker. Wij zijn geen behandelingsinstituut maar een informele, warme ontmoetingsplaats voor ontspanning. Het Vicki Brownhuis is een organisatie met ongeveer negentig vrijwilligers. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het Vicki Brownhuis. Daarom zijn wij op zoek naar jou!

Stichting Vicki Brown streeft naar een vrijwilligersorganisatie waarbij vrijwilligers zoveel mogelijk op basis van hun talenten zelfstandig bijdragen aan de organisatie van activiteiten van de stichting en proactief hun rol invullen. Momenteel zijn we op zoek naar een nieuwe penningmeester.

Wat ga je doen?
Als penningmeester ben je een onderdeel van het bestuur van de stichting. Jij zorgt ervoor dat de financiële zaken op orde zijn, samen met de directeur stel je de budgetten en de toekomstige begrotingen op, op basis van het jaarplan. Je checkt de jaarcijfers van het administratiekantoor met de ontvangen en uitgegeven gelden (via e-boekhouden). Voor het jaarverslag schrijf je de financiële verantwoording. Je bent beheerder van de facturenpostbus en zorgt dat rekeningen tijdig betaald worden. Verder ben je als penningmeester ook verantwoordelijk voor de salarisadministratie en aanverwante zaken. Het bestuur vergadert ongeveer 10x per jaar in de avond waar jij verslag doet van de actuele financiële situatie. Natuurlijk denk je ook mee over alle andere relevante zaken die spelen. Wij staan altijd open voor enthousiaste, creatieve ideeën, van jou, of van mensen uit je netwerk. Geven begint namelijk bij gunnen! De omvang van de tijdsinvestering bedraagt ongeveer vier uur per week. 

Wie zoeken we?
Je wilt je als vrijwillig bestuurslid onbezoldigd inzetten en bent communicatief sterk. Je werkt zowel zelfstandig als binnen het bestuur. Je pakt financiële cq. govenrance vraagstukken (on-)gevraagd op en zorgt zelf voor tijd en ruimte om deze te realiseren. Verder ben je flexibel, creatief, vindingrijk en een ambassadeur van onze organisatie. En uiteraard heb je een financiële achtergrond dan wel veel affiniteit met (digitale) financiële zaken. Je woont in de regio Den Bosch.

Interesse?
Het Vicki Brownhuis is blij dat er zoveel mensen hun tijd en talent ter beschikking willen stellen aan onze organisatie. Met passie en bevlogenheid streven we een hoog kwaliteitsniveau na en hechten aan een zorgvuldig selectieproces.  Zie ook www.vickibrownhuis.nl. Wanneer je geïnteresseerd bent, kun je reageren door je motivatiebrief en cv te mailen naar j.crooijmans@vickibrownhuis.nl