Gezocht: Interne Ondersteuner

Het Vicki Brownhuis is het oudste inloophuis in Nederland voor volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten. In het huis wordt sinds de oprichting op verschillende manieren aandacht geschonken aan de psychosociale aspecten van kanker. Wij zijn geen behandelingsinstituut maar een informele, warme ontmoetingsplaats voor ontspanning.

Het Vicki Brownhuis is een organisatie met ongeveer negentig vrijwilligers.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het Vicki Brownhuis. Daarom zijn wij op zoek naar jou!
Stichting Vicki Brown streeft naar een vrijwilligersorganisatie 2.0 waarbij vrijwilligers zoveel mogelijk op basis van hun talenten zelfstandig bijdragen aan de organisatie van activiteiten van de stichting en proactief hun rol invullen.

Wie is de vrijwilliger interne ondersteuning die wij zoeken?
Jij vindt het aanwezig zijn op de werkvloer het leukste wat er is, zeker als je een coördinerende en ondersteunende rol kunt vervullen richting de andere vrijwilligers. Jouw inzet draagt bij aan de betrouwbaarheid en professionaliteit van de organisatie en de interne samenwerking. Organisatiesensiviteit is jouw fundamentele talent. Verder ondersteun je de directeur van de stichting op een aantal gebieden en ontlast je haar van een aantal operationele taken. Er is géén gezagsverhouding ten opzichte van de overige vrijwilligers. 

Wat ga je doen?
Als vrijwilliger interne ondersteuning ben je aanwezig/bereikbaar voor de andere vrijwilligers. De volgende werkzaamheden liggen op je te wachten:

  • Ondersteuning van de interne processen in de organisatie, waaronder de planning vrijwilligers, administratieve werkzaamheden (mail/inschrijvingen.
  • Coördinatie en luisterend oor met betrekking tot het uitvoeren van het organisatorisch beleid voor vrijwilligers, signaleren en oplossen van knelpunten met betrekking tot onder- en overbezetting van activiteiten 
  • Beheer en ontwikkeling van de inrichting van het Vicki Brownhuis 
  • Ondersteuning bij facilitair onderhoud, contacten met klusjesman, schoonmaakbedrijf, enz.
  • Wekelijks overleg met de directeur, eenmaal per kwartaal plenair overleg met het bestuur (samen met andere organisatiegeledingen).  

De omvang van de tijdsinvestering bedraagt in totaal voor de twee vrijwilligers vijf dagdelen per week. De wekelijkse verdeling hiervan wordt in onderling overleg bepaald. Vanwege de gevraagde continuïteit en de aard van de werkzaamheden, bieden we een vrijwilligersvergoeding van 150 euro/maand (1.800 euro/jaar) per interne ondersteuner. 

Wie zoeken we?
Je wilt je als vrijwilliger inzetten en bent een communicatief sterke duizendpoot die snel kan schakelen en zowel zelfstandig als binnen een team kan werken. Je pakt vraagstukken (on-)gevraagd op en zorgt zelf voor tijd en ruimte om deze te realiseren. Verder ben je flexibel, creatief, vindingrijk en een ambassadeur van onze organisatie. Hands-on, resultaatgericht, bruisend, hectiekbestendig en vol nieuwe ideeën, dat ben jij ten voeten uit. Je woont in de regio Den Bosch.

Interesse?
Het Vicki Brownhuis is blij dat er zoveel mensen hun tijd en talent ter beschikking willen stellen aan onze organisatie. Met passie en bevlogenheid streven we een hoog kwaliteitsniveau na en hechten aan een zorgvuldig selectieproces.  Zie ook www.vickibrownhuis.nl. Wanneer je geïnteresseerd bent, kun je reageren door je motivatiebrief en cv te mailen naar j.crooijmans@vickibrownhuis.nl