vacature intern begeleider Vicki Brownhuis

Gezocht: Interne Begeleider

Het Vicki Brownhuis is het oudste inloophuis in Nederland voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden. In het huis wordt sinds de oprichting op verschillende manieren aandacht geschonken aan de psychosociale aspecten van kanker. Wij zijn geen behandelingsinstituut maar een informele, warme ontmoetingsplaats voor ontspanning. Het Vicki Brownhuis is een organisatie met ongeveer negentig vrijwilligers.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het Vicki Brownhuis. Daarom zijn wij op zoek naar jou!

Stichting Vicki Brown streeft naar een vrijwilligersorganisatie waarbij vrijwilligers zoveel mogelijk op basis van hun talenten zelfstandig bijdragen aan de organisatie van activiteiten van de stichting en proactief hun rol invullen.

Wie is de vrijwilliger interne begeleiding die wij zoeken?

Jij vindt het aanwezig zijn op de werkvloer het leukste wat er is, zeker als je een coachende en ondersteunende rol kunt vervullen richting de andere vrijwilligers. Jouw inzet draagt bij aan de betrouwbaarheid en professionaliteit van de organisatie, de interne samenwerking en het individuele welbevinden. Organisatiesensitiviteit is jouw fundamentele talent. Je ondersteunt de directeur op gebied van vrijwilligersbeleid. 

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger interne begeleiding ben je aanwezig/bereikbaar voor de andere vrijwilligers. De volgende werkzaamheden liggen op je te wachten:

  • Coördinatie en luisterend oor met betrekking tot het uitvoeren van het organisatorisch beleid voor vrijwilligers, signaleren en oplossen van knelpunten met betrekking tot (intrinsieke) motivatie, ontplooiing van talenten en onderlinge relaties. 
  • Jaargesprekken met alle vrijwilligers.
  • Tussentijdse gesprekken naar individuele behoefte.
  • Wervings- en selectiegesprekken.
  • Het coachen van de nieuwe gastvrouw / -heer tijdens de inwerkperiode en evalueren na de inwerkperiode.
  • Maandelijks overleg met de directeur en met de interne ondersteuning. 

De omvang van de tijdsinvestering bedraagt minimaal vier uur per week. Je werkt in een team van drie à vier vrijwilligers.

Wie zoeken we?

Je wilt je als vrijwilliger inzetten en bent een communicatief sterke duizendpoot die snel kan schakelen en zowel zelfstandig als binnen een team kan werken. Je pakt vraagstukken (on-)gevraagd op en zorgt zelf voor tijd en ruimte om deze te realiseren. Verder ben je flexibel, creatief, vindingrijk en een ambassadeur van onze organisatie. Hands-on, resultaatgericht, bruisend, hectiekbestendig dat ben jij ten voeten uit. Je woont in de regio Den Bosch.

Interesse?

Het Vicki Brownhuis is blij dat er zoveel mensen hun tijd en talent ter beschikking willen stellen aan onze organisatie. Met passie en bevlogenheid streven we een hoog kwaliteitsniveau na en hechten aan een zorgvuldig selectieproces.  Zie ook www.vickibrownhuis.nl. Wanneer je geïnteresseerd bent, kun je reageren door je motivatiebrief en cv te mailen naar j.crooijmans@vickibrownhuis.nl