Gezocht: Interne Begeleider

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het Vicki Brownhuis. Daarom zijn wij op zoek naar jou! Stichting Vicki Brown streeft naar een vrijwilligersorganisatie waarbij vrijwilligers zoveel mogelijk op basis van hun talenten zelfstandig bijdragen aan de organisatie van activiteiten van de stichting en proactief hun rol invullen.

Wie is de vrijwilliger interne begeleiding die wij zoeken?
Werken met mensen is echt jouw passie. Als interne begeleider ben je ook vaak in het huis aanwezig en vervul je een ondersteunende rol richting de andere vrijwilligers. Jij vindt niet alleen het welzijn van onze gasten belangrijk, maar ook dat van alle vrijwilligers binnen het Vicki Brownhuis. De goede kwaliteit van ons team is voor jou een voortdurend aandachtspunt. Jouw inzet draagt bij aan de betrouwbaarheid en professionaliteit van onze organisatie en de interne samenwerking. Je biedt een luisterend oor aan onze vrijwilligers en zorgt voor coaching waar nodig. Integriteit staat voor jou hoog in het vaandel en communicatie is een van jouw kernkwaliteiten. En daarnaast draag jij het vrijwilligersbeleid uit en ondersteunt hierin de directeur.

Wat ga je doen?
Als vrijwilliger interne begeleiding ben je aanwezig/bereikbaar voor de andere vrijwilligers. De volgende werkzaamheden liggen op je te wachten:

  • Ontplooiing van talenten en onderlinge relaties. 
  • Signaleren en oplossen van knelpunten met betrekking tot (intrinsieke) motivatie.
  • Jaargesprekken met alle vrijwilligers.
  • Tussentijdse gesprekken naar individuele behoefte.
  • Wervings- en selectiegesprekken.
  • Het coachen van de nieuwe gastvrouw / -heer tijdens de inwerkperiode en evalueren na de inwerkperiode.
  • Adviseren op het vrijwilligersbeleid.
  • Maandelijks overleg met de directeur en de relatie- en projectcoördinator. 

De omvang van de tijdsinvestering bedraagt minimaal vier uur per week. Je werkt in een team van drie à vier vrijwilligers.

Wie zoeken we?
Je wilt je inzetten voor anderen, Je bent communicatief vaardig en vanzelfsprekend integer. Je kunt snel schakelen en zowel zelfstandig als binnen een team werken. Je pakt vraagstukken (on-)gevraagd op en zorgt zelf voor tijd en ruimte om deze te realiseren. Verder ben je flexibel, vindingrijk en een ambassadeur van onze organisatie. Hands-on, resultaatgericht, bruisend, hectiekbestendig dat ben jij ten voeten uit. Je woont in de regio Den Bosch.

Interesse?
Het Vicki Brownhuis is blij dat er zoveel mensen hun tijd en talent ter beschikking willen stellen aan onze organisatie. Met passie en bevlogenheid streven we een hoog kwaliteitsniveau na en hechten aan een zorgvuldig selectieproces.  Zie ook www.vickibrownhuis.nl. Wanneer je geïnteresseerd bent, kun je reageren door je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl

Het Vicki Brownhuis is het oudste centrum voor leven met kanker in Nederland. Wij zijn er  voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden. In het huis wordt sinds de oprichting op verschillende manieren aandacht geschonken aan psychosociale aspecten van kanker. Wij zijn geen behandelingsinstituut maar een informele, warme ontmoetingsplaats voor ontspanning. Het Vicki Brownhuis is een organisatie met ongeveer negentig vrijwilligers.