Gezocht: gastvrouwen en gastheren

Omschrijving:
Gasten kunnen altijd zonder afspraak bij ons binnenlopen. Dat is niet mogelijk zonder onze gastvrouwen en gastheren. Zij ontvangen iedereen die ons huis bezoekt en geven ze een warm welkom, zodat ze zich snel thuis voelen. Om ervoor te zorgen dat we ons huis zo veel mogelijk open kunnen houden, zijn we dringend op zoek naar nieuwe gastvrouwen en gastheren.

Wat ga je doen?

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze gasten. Je ontvangt ze en geeft ze een warm welkom.
 • Afhankelijk van de wensen van de gast, knoop je een gesprekje aan, biedt je een luisterend oor, drink je een kop koffie in de huiskamer en/of vertel je meer over onze activiteiten.
 • Als er nieuwe gasten komen, schrijf je ze in en schat je hun wensen en behoeften in.
 • Zijn er even geen gasten, dan doe je een aantal administratieve taken, zoals het bijhouden van de email, verwerken van inschrijvingen, aanmeldingen voor activiteiten en betalingen.
 • Uiteraard zorg je er samen met de ander gastvrouwen voor dat de huiskamer er netjes en gezellig uit ziet, zodat de gastvrijheid gewaarborgd wordt.

Wat vragen we van je?

 • Je beschikt over inlevingsvermogen en de gave om mensen zich thuis te laten voelen in onze huiskamer. Je ondersteunt immers een kwetsbare groep.
 • Je bent minimaal 4 uur per week beschikbaar, meer mag natuurlijk altijd!
 • Je woont in de regio Den Bosch.

Wat bieden we je?

 • Een vrijwilligersfunctie waarin je echt iets voor anderen kunt betekenen.
 • Een gezellige groep van in totaal 90 vrijwilligers.
 • Zorgvuldige begeleiding. Al onze gastvrouwen en -heren krijgen een inwerktraject van ongeveer twaalf weken, aangevuld met een training van IPSO. IPSO is de overkoepelende organisatie van alle inloophuizen.

Interesse?
Zin om samen met ons het maximale uit onze organisatie te halen en je in te zetten voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden? Reageer dan snel door je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een mailbericht. Dan nemen we contact met je op.

Over ons:
Het Vicki Brownhuis is het eerste centrum voor leven met kanker in Nederland. Wij zijn er voor  volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden. In het huis wordt sinds de oprichting op verschillende manieren aandacht geschonken aan psychosociale aspecten van kanker. Wij zijn geen behandelingsinstituut maar een informele, warme ontmoetingsplaats voor ontspanning. Het Vicki Brownhuis is een organisatie met ongeveer negentig vrijwilligers. We zijn blij dat er zoveel mensen zijn die hun tijd en talent ter beschikking willen stellen aan onze organisatie. Met passie en bevlogenheid streven we een hoog kwaliteitsniveau na en daarom vinden we een zorgvuldig selectieproces belangrijk.