Je bekijkt nu Bijeenkomst kanker.nl: Op weg naar andere zorg
Bijeenkomst kanker.nl: Op weg naar andere zorg

Het platform kanker.nl bestaat 10 jaar en grijpt de gelegenheid aan om vooruit te kijken naar de komende 10 jaar. In dit kader organiseert Kanker.nl 10 bijeenkomsten, waaronder één in het Vicki Brownhuis.

Aanleiding 
Het aantal mensen met kanker blijft groeien, terwijl de zorg krimpt. Dit betekent dat de patiënt meer zelf moet gaan doen. Ook onderlinge steun zal belangrijker worden. Maar hoe? Wat heb je nodig om zelfredzaam te zijn? Kanker.nl gaat op zoek naar oplossingen, door met veel mensen in gesprek te gaan.

Thema Mantelzorg 
In maart, april en mei zijn er 10 bijeenkomsten in IPSO centra, elk met een eigen thema. Wij zijn heel blij dat het Vicki Brownhuis één van die centra is. Op 18 april van 16.30 tot 20.00 gaan we aan de slag met het thema Mantelzorg. Ook als dit thema jou minder aanspreekt ben je van harte welkom en is er alle gelegenheid om jouw suggesties te delen.

Koffer vol ideeën 
Alle ideeën worden verzameld in een speciale jubileumkoffer. Op 15 juni overhandigt Kanker.nl deze koffer aan belangrijke vertegenwoordigers van de overheid en zorg. Zo weten zij wat er speelt bij de mensen om wie het gaat en kan kanker.nl samen met hen aan de slag!

Kom ook! 
Kom vertellen over de hulp die je nodig had, maar niet kon vinden. Over dingen die je eerder had willen weten en die je nu wilt delen met anderen. Jouw ervaringen zijn waardevol voor toekomstige patiënten! Want als (ex-)patiënt, naaste, nabestaande of zorgverlener heb je een schat aan kennis en ervaring.

Programma 
Meedoen kost je een middag of avond. Voorbereiden hoeft niet en ieders stem is even belangrijk. De bijeenkomst duurt ongeveer 3 uur. Zo ziet het programma eruit:

  • Inloop, aanmelden met koffie, thee en iets lekkers.
  • Welkomstwoord door kanker.nl.
  • Uiteen in groepjes: samen bedenken wat de beste ideeën zijn voor de komende 10 jaar. Om jezelf en elkaar te helpen als je kanker krijgt en wat kanker.nl voor je kan doen.
  • Borrel met napraten en muziek.

Inschrijven 
Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden. Inschrijven kan via de website van Kanker.nl