Word vrijwilliger

Kom ons team versterken!

Het Vicki Brownhuis kan niet bestaan zonder de inzet van haar ca. 90 vrijwilligers. Zij werken als gastvrouw of -heer, als professionele begeleider voor een activiteit, op de administratie, aan de ICT of de communicatie en PR. En dan zijn er natuurlijk nog de bestuursleden. 

Vacatures

Het Vicki Brownhuis is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen aan ons huis. Op dit moment zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor de onderstaande functies. Mocht er geen passende functie tussen staan, schroom niet en stuur een open sollicitatie waarin je ons laat weten wat je voor het Vicki Brownhuis kan betekenen. We bespreken samen de mogelijkheden.

Vrijwilliger Marketing & Communicatie

Wie zoeken we?  

Als jij jouw talent voor marketingcommunicatie wilt inzetten voor een goed doel, dan zoeken wij jou! Hoeveel ervaring je hebt, maakt niet uit. Waar het om gaat is dat je het leuk vindt om met de andere betrokken vrijwilligers van het marketingcommunicatieteam na te denken over de communicatieaanpak en mee te werken in projecten.

Wat ga je doen? 

Je werkt in het marketingcommunicatieteam met zo’n vijf andere vrijwilligers. Samen verdelen we de taken. Er is dus veel ruimte om dat te doen wat bij jouw kennis en talent past. Denk aan: 

 • Het maken van een communicatieplanning voor de promotie van diverse thema’s, activiteiten en events die relevant zijn voor het Vicki Brownhuis.
 • Het creëren van creatieve content (in beeld en tekst) voor deze thema’s en onderwerpen en voor onze reguliere (sociale) kanalen en middelen.
 • Meedenken over en bijdragen aan contentkalender en het communicatiejaarplan.

Daarnaast heeft elke vrijwilliger de verantwoordelijkheid voor één of meerdere communicatiemiddelen en -kanalen. Gezien de samenstelling van het team zou het fijn zijn als jij één of meerdere sociale kanalen onder je hoede wil nemen. We zijn actief op LinkedIn, Facebook en Instagram. Iedereen is vrijwilliger en als iemand even minder tijd beschikbaar heeft, springt een ander teamlid bij. 

Wat breng jij mee? 

 • Je hebt een achtergrond in (marketing)communicatie. 
 • Of je nu veel of weinig ervaring hebt, maakt niet uit. Veel belangrijker vinden we dat je graag in teamverband Verder ben je flexibel, creatief, vindingrijk en een ambassadeur van onze organisatie.
 • Je bent gemiddeld 3 – 4 uur per week beschikbaar en je kunt je tijd flexibel indelen. Het MarCom team vergadert op donderdag van 17.30u – 18.30
 • Je woont in (de omgeving van) ’s-Hertogenbosch. Je kunt jouw werk voor ons centrum vanaf elke locatie doen, maar je mag ook altijd in het Vicki Brownhuis komen werken, waardoor je meer contact met je collega-vrijwilligers hebt en de sfeer van ons huis proeft.

Interesse? 
Stuur je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. En heb je nog vragen, stuur ons dan een bericht en we nemen contact met je op. 

Fondsenwerver

Wie zoeken wij? 
Contacten leggen en netwerken zijn een natuurlijke gave van je. Op een enthousiaste en vasthoudende manier weet je het belang en noodzaak van het Vicki Brownhuis goed over te brengen aan potentiële donors zodat een gift, samenwerking en/of sponsoring een logisch gevolg is. Je vindt op een geïnspireerde manier de juiste raakvlakken die leiden naar een jarenlange verbondenheid met het Vicki Brownhuis. 

Wat ga je doen? 
In samenwerking met de directeur, het bestuurslid fondsenwerving, communicatie- en marketingvrijwilligers en externe partijen zoals Salesforce, lever je een bijdrage aan het verder uitbouwen van de Club van 100 en events zoals de Spinningmarathon. Daarnaast ben je bezig met het: 

 • Bedenken en uitvoeren van fondswervingsactiviteiten voor het Vicki Brownhuis. 
 • Aangaan van nieuwe relaties met een jarenlange samenwerking als doel.  
 • Succesvol implementeren van nieuwe innovatieve vormen van fondsenwerving.
 • Uitbouwen van de Club van 100 en de jaarlijkse KoffieBreak. 
 • Ontwikkelen van nieuwe methodes voor een structurele sponsoring. 

Wat breng jij mee? 
Je ziet kansen om het Vicki Brownhuis en haar activiteiten in de schijnwerpers te zetten en weet op een enthousiaste en vindingrijke manier de juiste raakvlakken van een potentiële sponsor te vinden. Je bent een communicatief sterk persoon die snel kan schakelen en zowel zelfstandig als in teamverband kan werken. In deze functie is ruime ervaring met fondswerven/acquisitie/sales niet noodzakelijk. 

Als je een tweede of derdejaars HBO-er bent en wilt je hier 20 weken stage komen lopen op het gebied van fondswerving, dan ben je meer dan welkom! 

Wie zijn wij 
Het Vicki Brownhuis is het eerste centrum voor leven met kanker in Nederland. In 2022 vieren wij ons 30-jarig bestaan. Wij zijn er voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden. In het huis wordt sinds de oprichting op verschillende manieren aandacht geschonken aan psychosociale aspecten van kanker. Wij zijn geen behandelingsinstituut maar een informele, warme ontmoetingsplaats voor ontspanning warme ontmoetingsplaats waar je je kunt ontspannen. Het Vicki Brownhuis is een organisatie met ongeveer negentig vrijwilligers. 

Interesse?  
Reageer dan snel door je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een mailbericht. Dan nemen we contact met je op. 

Gastvrouwen en gastheren

Wie zoeken wij?
Gasten kunnen altijd zonder afspraak bij ons binnenlopen. Dat is niet mogelijk zonder onze gastvrouwen en gastheren. Zij ontvangen iedereen die ons huis bezoekt en geven ze een warm welkom, zodat ze zich snel thuis voelen. Om ervoor te zorgen dat we ons huis zo veel mogelijk open kunnen houden, zijn we dringend op zoek naar nieuwe gastvrouwen en gastheren.

Wat ga je doen?

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze gasten. Je ontvangt ze en geeft ze een warm welkom.
 • Afhankelijk van de wensen van de gast, knoop je een gesprekje aan, biedt je een luisterend oor, drink je een kop koffie in de huiskamer en/of vertel je meer over onze activiteiten.
 • Als er nieuwe gasten komen, schrijf je ze in en schat je hun wensen en behoeften in.
 • Zijn er even geen gasten, dan doe je een aantal administratieve taken, zoals het bijhouden van de email, verwerken van inschrijvingen, aanmeldingen voor activiteiten en betalingen.
 • Uiteraard zorg je er samen met de ander gastvrouwen voor dat de huiskamer er netjes en gezellig uit ziet, zodat de gastvrijheid gewaarborgd wordt.

Wat vragen we van je?

 • Je beschikt over inlevingsvermogen en de gave om mensen zich thuis te laten voelen in onze huiskamer. Je ondersteunt immers een kwetsbare groep.
 • Je bent minimaal 4 uur per week beschikbaar, meer mag natuurlijk altijd!
 • Je woont in de regio Den Bosch.

Wat bieden we je?

 • Een vrijwilligersfunctie waarin je echt iets voor anderen kunt betekenen.
 • Een gezellige groep van in totaal 90 vrijwilligers.
 • Zorgvuldige begeleiding. Al onze gastvrouwen en -heren krijgen een inwerktraject van ongeveer twaalf weken, aangevuld met een training van IPSO. IPSO is de overkoepelende organisatie van alle inloophuizen.

Interesse?
Reageer dan snel door je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een mailbericht. Dan nemen we contact met je op. 

Yogadocent

Wie zoeken wij?
Ben jij die bevlogen, betrokken en een integere yogadocent die vol passie haar vak uitoefent? Dan ben jij de persoon die wij zoeken.

Wat ga je doen?
Je organiseert eenmaal per week een yogasessie in het Vicki Brownhuis  voor (ex-) kankerpatiënten en hun naasten.

 • Jouw oefeningen dragen bij aan het opbouwen van vertrouwen in het eigen lichaam.
 • Je hebt persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer.

Wat breng jij mee? 

 • Je hebt affiniteit met het ondersteunen van mensen die geraakt zijn door kanker in hun leven.
 • Je bent commutatief en hebt een groot inlevingsvermogen.
 • Je hebt aandacht voor persoonlijke beperkingen.
 • Je bent een echte inspirator voor meer balans tussen lichaam en geest.

Wie zijn wij
Het Vicki Brownhuis is het eerste centrum voor leven met kanker in Nederland. In 2022 vieren wij ons 30-jarig bestaan. Wij zijn er voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden. In het huis wordt sinds de oprichting op verschillende manieren aandacht geschonken aan psychosociale aspecten van kanker. Wij zijn geen behandelingsinstituut maar een informele, warme ontmoetingsplaats voor ontspanning. Het Vicki Brownhuis is een organisatie met ongeveer negentig vrijwilligers. 

Interesse?
Reageer dan snel door je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een mailbericht. Dan nemen we contact met je op.

Website beheer

Wie zoeken wij?
Voor het Marketing & Communicatieteam zijn we op zoek naar een communicatie-expert die zich onder andere ontfermt over onze website.

Wat ga je doen?
Jij bent samen met een collega-vrijwilliger verantwoordelijk voor het beheer van www.vickibrownhuis.nl. Je taken zijn onder meer:

 • Het actueel houden van de website. Denk aan het plaatsen van nieuwsberichten, het aanmaken van activiteiten en het updaten van de activiteitenkalender.
 • Het oplossen van issues en optimaliseren van de website, waaronder een optimale navigatie voor bezoekers, zodat content makkelijk te vinden is.
 • Het bedenken, creëren en optimaliseren van tekstuele en visuele content voor de website voor diverse thema’s en onderwerpen die relevant zijn voor het Vicki Brownhuis.
 • Het analyseren van bezoekersgegevens en op basis daarvan kansen voor optimalisatie signaleren.

Wat breng jij mee?

 • Je hebt een achtergrond in (marketing)communicatie en hebt ervaring met het beheren of opzetten van websites
 • Je hebt kennis van WordPress.
 • Je werkt graag in teamverband.
 • Je bent gemiddeld 3 – 4 uur per week beschikbaar.
 • Je tijd kun je flexibel indelen, wel is het handig als je indien nodig snel iets kunt aanpassen op de website.
 • Je woont in (de omgeving van) ’s-Hertogenbosch.

Interesse?
Enthousiast om een lokaal goed doel een stap verder te helpen en je in te zetten voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden? Reageer dan snel door je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl

Administratief medewerker

Wie zoeken wij?
Je hebt een klantgerichte instelling en je vindt het leuk om als eerste aanspreekpunt het visitekaartje van het Vicki Brownhuis te zijn? Dan is deze vrijwillige functie je op het lijf geschreven. Wij zoeken een administratief medewerker die samen met andere leden van het administratieve team op het kantoor van het Vicki Brownhuis een aantal uren per week de volgende werkzaamheden uitvoert.

Wat ga je doen?
• Het beantwoorden van telefoon en e-mail.
• Het doorsturen van interne e-mail naar de juiste persoon.
• Agenda en planning beheren en bewaken van alle activiteiten in ons huis.
• Afstemmen van activiteiten met de begeleiders, gastvrouwen en -heren en de medewerker PR & Communicatie.
• Het verzorgen van de financiële administratie, waaronder de facturatie, kas- en andere tellingen verrichten.
• Je denkt mee met andere leden van het team over het efficiënter maken van interne processen.

Wat breng jij mee?
• Je hebt een klantvriendelijk instelling en biedt indien nodig een luisterend oor.
• Je bent oplossingsgericht.
• Je hebt ervaring met programma’s als Word, Excel en Outlook.
• Je kunt zelfstandig werken en je bent een enthousiast en energiek persoon.
• Je bent minimaal vier uur per week beschikbaar en woont in de regio ‘s-Hertogenbosch.

Interesse?
Reageer dan snel door je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een e-mail. Dan nemen we contact met je op.