Word vrijwilliger

Kom ons team versterken!

Het Vicki Brownhuis kan niet bestaan zonder de inzet van haar ca. 90 vrijwilligers. Zij werken als gastvrouw of -heer, als professionele begeleider voor een activiteit, op de administratie, aan de ICT of de communicatie en PR. En dan zijn er natuurlijk nog de bestuursleden. 

Vacatures

Het Vicki Brownhuis is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen aan ons huis. Op dit moment zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor de onderstaande functies. Mocht er geen passende functie tussen staan, schroom niet en stuur een open sollicitatie waarin je ons laat weten wat je voor het Vicki Brownhuis kan betekenen. We bespreken samen de mogelijkheden.

Wil je een verschil maken voor mensen die leven met en na kanker en tevens deel uitmaken van een fijn team vrijwilligers. Lees dan snel verder.      

Wie zoeken we? 
Werken met mensen is echt jouw passie. Als interne begeleider ben je vaak in het huis aanwezig en vervul je een ondersteunende rol richting de andere vrijwilligers. Jij vindt niet alleen het welzijn van onze gasten belangrijk, maar ook dat van de vrijwilligers binnen het Vicki Brownhuis. De goede kwaliteit van ons team is voor jou een voortdurend aandachtspunt. Jouw inzet draagt bij aan de betrouwbaarheid en professionaliteit van onze organisatie en de interne samenwerking. Integriteit staat voor jou hoog in het vaandel en communicatie is een van jouw kernkwaliteiten. Daarnaast draag je het vrijwilligersbeleid uit en ondersteunt hierin de directeur. Verder ben je flexibel, vindingrijk en een ambassadeur van onze organisatie. Hands-on, resultaatgericht, bruisend, hectiekbestendig dat ben jij ten voeten uit. Je werkt in een team van drie à vier vrijwilligers. 

Wat ga je doen?
• Het ontplooien van talenten en onderlinge relaties.
• Signaleren en oplossen van knelpunten met betrekking tot (intrinsieke) motivatie.
• Jaargesprekken met vrijwilligers.
• Tussentijdse gesprekken naar individuele behoefte.
• Wervings- en selectiegesprekken.
• Het coachen van de nieuwe gastvrouw/ -heer tijdens de inwerkperiode en evalueren na de inwerkperiode.
• Adviseren op het vrijwilligersbeleid.
• Maandelijks overleg met de directeur en de interne coördinator.

Wat breng jij mee?
• Je bent communicatief vaardig en vanzelfsprekend integer.
• Je kunt snel schakelen en zowel zelfstandig als binnen een team werken.
• Je pakt vraagstukken (on-)gevraagd op en zorgt zelf voor tijd en ruimte om deze te realiseren.
• Je biedt een luisterend oor aan onze vrijwilligers en zorgt voor coaching waar nodig.
• Je woont in de regio Den Bosch en bent minimaal vier uur per week beschikbaar.

Wie zijn wij
Het Vicki Brownhuis is het eerste centrum voor leven met kanker in Nederland. Wij zijn er voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden. In het huis wordt sinds de oprichting op verschillende manieren aandacht geschonken aan psychosociale aspecten van kanker. Wij zijn geen behandelingsinstituut maar een informele, warme ontmoetingsplaats voor ontspanning, informatie, lotgenotencontact en een luisterend oor. Het Vicki Brownhuis is een organisatie met ongeveer negentig vrijwilligers.

Interesse?
Zin om samen met ons het maximale uit onze organisatie te halen en je in te zetten voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden? Reageer dan snel door je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een mailbericht. Dan nemen we contact met je op.

 

 

Wie zoeken we? 
Jij zet je als voetreflex masseur graag in voor je medemens. Als betrokken en empathisch persoon lever je graag een bijdrage aan het welzijn van onze gasten.  

Wat ga je doen? 
Een dagdeel per twee weken geef je drie gasten een ontspannende en energetische voetmassage waarin de fysieke en mentale conditie van de gast centraal staat.  Je hebt persoonlijke en warme aandacht voor de situatie van iedere gast.

Wat breng jij mee?  

 • Je hebt een groot inlevingsvermogen.
 • Je hebt ervaring met het ondersteunen van mensen die geraakt zijn door kanker.
 • Je hebt een professionele instelling.
 • Je bent een gecertificeerde voetreflextherapeut.

Interesse?  
Zin om samen met ons het maximale uit onze vrijwilligersorganisatie te halen en je in te zetten voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden? Reageer dan snel door je motivatie en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een mailbericht. Dan nemen we contact met je op. 

Wie zijn wij 
Het Vicki Brownhuis is het eerste centrum voor leven met kanker in Nederland. Dit jaar vieren wij ons 30-jarig bestaan. Wij zijn er voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden. In het huis wordt sinds de oprichting op verschillende manieren aandacht geschonken aan de psychosociale aspecten van kanker. Wij zijn geen behandelingsinstituut maar een informele, warme ontmoetingsplaats voor ontspanning, informatie en lotgenotencontact. Het Vicki Brownhuis is een organisatie met ongeveer negentig vrijwilligers.  

Solliciteren kan door te klikken op de button linksboven ‘Solliciteer direct!’

Wie zoeken we?  
Als jij jouw talent voor marketingcommunicatie wilt inzetten voor een goed doel, dan zoeken wij jou! Hoeveel ervaring je hebt, maakt niet uit. Waar het om gaat is dat je het leuk vindt om met de andere betrokken vrijwilligers van het marketingcommunicatieteam na te denken over de communicatieaanpak en mee te werken in projecten.

Wat ga je doen? 
Je werkt in het marketingcommunicatieteam met zo’n vijf andere vrijwilligers. Samen verdelen we de taken. Er is dus veel ruimte om dat te doen wat bij jouw kennis en talent past. Denk aan: 

 • Het maken van een communicatieplanning voor de promotie van diverse thema’s, activiteiten en events die relevant zijn voor het Vicki Brownhuis.
 • Het creëren van creatieve content (in beeld en tekst) voor deze thema’s en onderwerpen en voor onze reguliere (sociale) kanalen en middelen.
 • Meedenken over en bijdragen aan contentkalender en het communicatiejaarplan.

Daarnaast heeft elke vrijwilliger de verantwoordelijkheid voor één of meerdere communicatiemiddelen en -kanalen. Gezien de samenstelling van het team zou het fijn zijn als jij één of meerdere sociale kanalen onder je hoede wil nemen. We zijn actief op LinkedIn, Facebook en Instagram. Iedereen is vrijwilliger en als iemand even minder tijd beschikbaar heeft, springt een ander teamlid bij. 

Wat breng jij mee? 

 • Je hebt een achtergrond in (marketing)communicatie. 
 • Of je nu veel of weinig ervaring hebt, maakt niet uit. Veel belangrijker vinden we dat je graag in teamverband Verder ben je flexibel, creatief, vindingrijk en een ambassadeur van onze organisatie.
 • Je bent gemiddeld 3 – 4 uur per week beschikbaar en je kunt je tijd flexibel indelen. Het MarCom team vergadert eenmaal per twee weken.
 • Je woont in (de omgeving van) ’s-Hertogenbosch. Je kunt jouw werk voor ons centrum vanaf elke locatie doen, maar je mag ook altijd in het Vicki Brownhuis komen werken, waardoor je meer contact met je collega-vrijwilligers hebt en de sfeer van ons huis proeft.

Interesse? 
Stuur je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. En heb je nog vragen, stuur ons dan een bericht en we nemen contact met je op. 

Solliciteren kan door te klikken op de button linksboven ‘Solliciteer direct!’

Wie zoeken wij? 
Contacten leggen en netwerken zijn een natuurlijke gave van je. Op een enthousiaste en vasthoudende manier weet je het belang en noodzaak van het Vicki Brownhuis goed over te brengen aan potentiële donors zodat een gift, samenwerking en/of sponsoring een logisch gevolg is. Je vindt op een geïnspireerde manier de juiste raakvlakken die leiden naar een jarenlange verbondenheid met het Vicki Brownhuis. 

Wat ga je doen? 
In samenwerking met de directeur, het bestuurslid fondsenwerving, communicatie- en marketingvrijwilligers en externe partijen zoals Salesforce, lever je een bijdrage aan het verder uitbouwen van de Club van 100 en events zoals de Spinningmarathon. Daarnaast ben je bezig met het: 

 • Bedenken en uitvoeren van fondswervingsactiviteiten voor het Vicki Brownhuis. 
 • Aangaan van nieuwe relaties met een jarenlange samenwerking als doel.  
 • Succesvol implementeren van nieuwe innovatieve vormen van fondsenwerving.
 • Uitbouwen van de Club van 100 en de jaarlijkse KoffieBreak. 
 • Ontwikkelen van nieuwe methodes voor een structurele sponsoring. 

Wat breng jij mee? 
Je ziet kansen om het Vicki Brownhuis en haar activiteiten in de schijnwerpers te zetten en weet op een enthousiaste en vindingrijke manier de juiste raakvlakken van een potentiële sponsor te vinden. Je bent een communicatief sterk persoon die snel kan schakelen en zowel zelfstandig als in teamverband kan werken. In deze functie is ruime ervaring met fondswerven/acquisitie/sales niet noodzakelijk. 

Als je een tweede of derdejaars HBO-er bent en wilt je hier 20 weken stage komen lopen op het gebied van fondswerving, dan ben je meer dan welkom! 

Wie zijn wij 
Het Vicki Brownhuis is het eerste centrum voor leven met kanker in Nederland. In 2022 vieren wij ons 30-jarig bestaan. Wij zijn er voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden. In het huis wordt sinds de oprichting op verschillende manieren aandacht geschonken aan psychosociale aspecten van kanker. Wij zijn geen behandelingsinstituut maar een informele, warme ontmoetingsplaats voor ontspanning warme ontmoetingsplaats waar je je kunt ontspannen. Het Vicki Brownhuis is een organisatie met ongeveer negentig vrijwilligers. 

Interesse?  
Reageer dan snel door je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een mailbericht. Dan nemen we contact met je op. 

Wie zoeken wij?
Gasten kunnen altijd zonder afspraak bij ons binnenlopen. Dat is niet mogelijk zonder onze gastvrouwen en gastheren. Zij ontvangen iedereen die ons huis bezoekt en geven ze een warm welkom, zodat ze zich snel thuis voelen. Om ervoor te zorgen dat we ons huis zo veel mogelijk open kunnen houden, zijn we dringend op zoek naar nieuwe gastvrouwen en gastheren.

Wat ga je doen?

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze gasten. Je ontvangt ze en geeft ze een warm welkom.
 • Afhankelijk van de wensen van de gast, knoop je een gesprekje aan, biedt je een luisterend oor, drink je een kop koffie in de huiskamer en/of vertel je meer over onze activiteiten.
 • Als er nieuwe gasten komen, schrijf je ze in en schat je hun wensen en behoeften in.
 • Zijn er even geen gasten, dan doe je een aantal administratieve taken, zoals het bijhouden van de email, verwerken van inschrijvingen, aanmeldingen voor activiteiten en betalingen.
 • Uiteraard zorg je er samen met de ander gastvrouwen voor dat de huiskamer er netjes en gezellig uit ziet, zodat de gastvrijheid gewaarborgd wordt.

Wat vragen we van je?

 • Je beschikt over inlevingsvermogen en de gave om mensen zich thuis te laten voelen in onze huiskamer. Je ondersteunt immers een kwetsbare groep.
 • Je bent minimaal 4 uur per week beschikbaar, meer mag natuurlijk altijd!
 • Je woont in de regio Den Bosch.

Wat bieden we je?

 • Een vrijwilligersfunctie waarin je echt iets voor anderen kunt betekenen.
 • Een gezellige groep van in totaal 90 vrijwilligers.
 • Zorgvuldige begeleiding. Al onze gastvrouwen en -heren krijgen een inwerktraject van ongeveer twaalf weken, aangevuld met een training van IPSO. IPSO is de overkoepelende organisatie van alle inloophuizen.

Interesse?
Solliciteren kan door te klikken op de button linksboven ‘Solliciteer direct!’ Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een mailbericht. Dan nemen we contact met je op. 

Wie zoeken we?
Ben jij die bevlogen, betrokken en een integere yogadocent die vol passie haar vak uitoefent? Dan ben jij de persoon die wij zoeken.

Wat ga je doen?
• Je organiseert eenmaal per week een yogasessie in het Vicki Brownhuis voor
(ex-)kankerpatiënten en hun naasten.
• Jouw oefeningen dragen bij aan het opbouwen van vertrouwen in het eigen lichaam.
• Je hebt persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer.

Wat breng jij mee?
• Je hebt affiniteit met het ondersteunen van mensen die geraakt zijn door kanker in hun leven.
• Je bent commutatief en hebt een groot inlevingsvermogen.
• Je hebt aandacht voor persoonlijke beperkingen.
• Je bent een echte inspirator voor meer balans tussen lichaam en geest.

Wie zijn wij
Het Vicki Brownhuis is het eerste centrum voor leven met kanker in Nederland. Wij zijn er voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden. In het huis wordt sinds de oprichting op verschillende manieren aandacht geschonken aan psychosociale aspecten van kanker. Wij zijn geen behandelingsinstituut maar een informele, warme ontmoetingsplaats voor ontspanning, informatie, lotgenotencontact en een luisterend oor. Het Vicki Brownhuis is een organisatie met ongeveer negentig vrijwilligers.

Interesse?
Zin om samen met ons het maximale uit onze organisatie te halen en je in te zetten voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden? Reageer dan snel door je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een mailbericht. Dan nemen we contact met je op.

 

Wil jij je inzetten voor onze mooie vrijwilligersorganisatie en heb je kennis van financiële administratie en/of boekhouden? Stichting Vicki Brown in ’s-Hertogenbosch zoekt een financieel administratief medewerker.

Als financieel administratief medewerker ben je een belangrijke spil in het financiële reilen en zeilen van de stichting. Je rapporteert rechtstreeks aan de directie en aan de penningmeester van het bestuur.
De financiële administratie van het Vicki Brownhuis wordt verwerkt met e-Boekhouden.nl, een online boekhoudprogramma. De te verwerken inkoopfacturen kunnen online worden gedownload via Microsoft Sharepoint waar de facturen binnenkomen op een speciaal e-mailaccount. Betalingen aan het Vicki Brownhuis worden zoveel mogelijk rechtstreeks op de bankrekening gedaan of als pinbetaling via PayPal. Ook worden betalingen ontvangen via het scannen van een QR-code via Digiwallet/Target Media. De benodigde gegevens kunnen online worden geraadpleegd. De journaalpost voor de salarisadministratie kan online worden gedownload via een HR-portal. De financieel administratief medewerker krijgt voor deze online applicatie de beschikking over de benodigde inlogcodes. De tijdsbesteding bedraagt ongeveer zes uur en kan grotendeels vanuit huis worden gedaan.

Wat ga je doen?
• Je verwerkt inkoopfacturen.
• Je verwerkt dagafschriften van de bank.
• Je verwerkt mutaties PayPal en Digiwallet.
• Je verwerkt de journaalpost salarisadministratie.
• Je rapporteert periodiek aan directie en bestuur.
• Je levert gegevens aan voor de jaarrekening.

Wat breng jij mee? 
• Basiskennis van financieel administratieve procedures.
• Accuratesse.
• Affiniteit met automatisering; het werken met een online boekhoudprogramma en andere online applicaties.
Het spreekt voor zich dat de financieel administratief medewerker een gedegen inwerkperiode met de nodige ondersteuning zal worden geboden. De financieel administratief medewerker wordt onderdeel van een enthousiast team van vrijwilligers. Periodiek komen de vrijwilligers, samen met de directie, bijeen om de lopende zaken te bespreken.

Interesse?
Zin om samen met ons het maximale uit onze organisatie te halen en je in te zetten voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden? Reageer dan snel door je motivatiebrief en cv te mailen naar j.crooijmans@vickibrownhuis.nl. Heb je nog vragen, stuur ons een mailbericht. Dan nemen we contact met je op.

Wie zijn wij
Het Vicki Brownhuis is het eerste centrum voor leven met kanker in Nederland. Dit jaar vieren wij ons 30-jarig bestaan. Wij zijn er voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden. In het huis wordt sinds de oprichting op verschillende manieren aandacht geschonken aan psychosociale aspecten van kanker. Wij zijn geen behandelingsinstituut maar een informele, warme ontmoetingsplaats voor ontspanning, informatie en lotgenotencontact. Het Vicki Brownhuis is een organisatie met ongeveer negentig vrijwilligers. 

Heb je beperkt tijd, maar wil je wel graag betekenisvol vrijwilligerswerk doen voor een goed doel in de buurt?
Dan past deze vrijwilligersfunctie vast en zeker bij je.

Wie zoeken we?
Als bestuursassistent ben je de rechterhand van het bestuur van Stichting Vicki Brown. Het bestuur is verantwoordelijk voor de continuïteit van de stichting en is     verantwoordelijk voor de totstandkoming van de strategische koers en doelen op middellange en lange termijn. Daarnaast houdt het bestuur toezicht op de dagelijkse uitvoering van het werk in het Vicki Brownhuis en de realisatie van de doelen. Dat betekent dat het bestuur ervoor zorgt dat alle randvoorwaarden er zijn voor onze vrijwilligers om zich met hart en ziel in te zetten voor onze gasten.

Wat ga je doen?
• Jij zorgt ervoor dat de vergaderingen van het bestuur piekfijn worden voorbereid. Je plant de vergaderingen (inclusief
de jaarplanning) in overleg met de directeur. Bij een online vergadering verstuur je via Teams de vergaderverzoeken.
• Je bereidt de agenda voor, zet agendastukken om in PDF, slaat ze op SharePoint op en verstuurt ze naar bestuur en de directeur.
• Je notuleert de vergadering en zorgt voor verslaglegging in actie- en besluitenlijst.
• Je houdt de meest recente informatie ten aanzien van huisvesting bij en stuurt deze door naar het bestuur.
• Je beantwoordt en verwerkt interne e-mails namens het bestuur.

Waar zeg je ja tegen?
Het bestuur vergadert ongeveer tien keer per jaar, in de avond gedurende ongeveer anderhalf uur. Inclusief voor- en nawerk is jouw tijdsbesteding voor de vergaderingen ongeveer vijf uur. We vergaderen bij voorkeur in het Vicki Brownhuis zelf (in ’s-Hertogenbosch). Daarnaast besteed je tijd aan het verwerken van e-mails namens het bestuur. Dit kan vanuit huis. 

Wat breng jij mee?
• Communicatie is jouw kernkwaliteit. Je bent toegankelijk en integer.
• Je werkt nauwkeurig, efficiënt en effectief.
• Je houdt het overzicht en zorgt voor structuur.
• Je hebt ervaring met Microsoft 365 en applicaties zoals Sharepoint en Teams.

Wie zijn wij?
Het Vicki Brownhuis gevestigd in ‘s-Hertogenbosch is het eerste centrum voor leven met en na kanker in Nederland. Wij zijn er voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden. In het huis wordt sinds de oprichting op verschillende manieren aandacht geschonken aan psychosociale aspecten van kanker. Wij zijn geen behandelingsinstituut maar een informele, warme ontmoetingsplaats voor ontspanning, informatie, lotgenotencontact en een luisterend oor. Het Vicki Brownhuis is een organisatie met ongeveer negentig vrijwilligers.

Interesse?
Wil je een verschil maken voor mensen die leven met en na kanker en deel uitmaken van een fijn team vrijwilligers? Reageer dan snel door je motivatiebrief en cv te mailen naar j.crooijmans@vickibrownhuis.nl Voor vragen kun je bellen met Jacqueline Crooijmans, directeur, op 06-36219119 of mailen.

Zonder fondsen geen Vicki Brownhuis

“Onze grootste uitdaging is het genereren van structurele inkomsten, liefst door het aangaan van partnerschappen. Want naast de activiteiten voor onze gasten hebben we ook vaste lasten, zoals gas, water en licht. Structurele inkomsten geven ons als vrijwilligersorganisatie meer zekerheid”.

Ben jij of ken jij onze nieuwe intern begeleider?

Bij het Vicki Brownhuis werken zo’n 90 vrijwilligers. Om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier zijn of haar taak kan uitvoeren, is er een team van Interne Begeleiders. Farah Bax is één van hen. Zij vertelt over wat het werk zo leuk maakt én wat we zoeken in nieuwe begeleiders.

“Hier kun je echt jezelf zijn”

Hoe is het om vrijwilliger te zijn voor het Vicki Brownhuis? Wat beweegt onze mensen om zich in te zetten voor iedereen die wordt geraakt door kanker? Wie kunnen die vragen beter beantwoorden dan onze vrijwilligers zelf? In de serie ‘Het verhaal van onze vrijwilligers’ delen zij hun ervaringen. Deze keer: Elma Hol.