Word vrijwilliger

Kom ons team versterken!

Het Vicki Brownhuis kan niet bestaan zonder de inzet van haar ca. 90 vrijwilligers. Zij werken als gastvrouw of -heer, als professionele begeleider voor een activiteit, op de administratie, aan de ICT of de communicatie en PR. En dan zijn er natuurlijk nog de bestuursleden. 

Vacatures

Het Vicki Brownhuis is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen aan ons huis. Op dit moment zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor de onderstaande functies. Mocht er geen passende functie tussen staan, schroom niet en stuur een open sollicitatie waarin je ons laat weten wat je voor het Vicki Brownhuis kan betekenen. We bespreken samen de mogelijkheden.

Wil jij het verschil maken voor mensen die leven met en na kanker? En onderdeel uitmaken van een gezellig team? Lees dan snel verder.

Het Vicki Brownhuis in ’s-Hertogenbosch is op zoek naar een Interne Coördinator die affiniteit heeft met de doelstellingen van ons Centrum voor leven met en na kanker. De organisatie van de zorg rondom mensen die leven met kanker is sterk in beweging. De levensverwachting van mensen met kanker neemt toe. Op dit moment leven ruim 800.000 mensen met en na kanker. De verwachting is dat dit er in het jaar 2030 1,4 miljoen zijn. Kanker heeft veel impact op het dagelijks leven en is meer en meer een ziekte die levenslange zorg vraagt. Het belang van psychosociale zorg neemt daardoor toe. Voor onze stichting betekent dit meer samenwerken met formele zorgverleners, met het onderwijs, met welzijn, kortom met de lokale en regionale maatschappelijke sector. Dit stelt voortdurend andere eisen aan de kwaliteit van de ondersteuning die wij bieden, de organisatie daarvan en de vrijwilligers. De stichting blijft zo in een voortdurende fase van beweging en ontwikkeling. Samenwerken met en tussen de vrijwilligers in netwerken en openheid zijn hierbij kernbegrippen. Het verlangt van de Interne Coördinator dat hij/zij over competenties beschikt om samen met vrijwilligers dit proces in goede banen te leiden.

Wat ga je doen?
• Coördinatie van de psychosociale begeleiding in de huiskamer.
• Verbinding van en afstemming tussen de verschillende vrijwilligers en hun functies, en ondersteuning bij bijvoorbeeld de planning van vrijwilligers en administratieve werkzaamheden.
• Coördinatie en een luisterend oor met betrekking tot het uitvoeren van het organisatorisch beleid voor vrijwilligers, signaleren en oplossen van knelpunten met betrekking tot onder- en overbezetting van activiteiten.
• Beheer en ontwikkeling van de inrichting van het Vicki Brownhuis.
• Ondersteuning bij facilitair onderhoud, projecten, activiteiten.

Wat breng je mee?
Jouw inzet draagt bij aan de betrouwbaarheid en professionaliteit van de organisatie en de interne samenwerking. Organisatiesensiviteit is jouw fundamenteel talent.
• Helikopterview.
• Organiseren, plannen, voortgang bewaken, prioriteiten benoemen en doelen stellen, analyseren, beïnvloeden, begrenzen, delegeren en kunnen loslaten, initiatief nemen en oplossingsgericht zijn, vermogen om te relativeren en te reflecteren.
• Kwaliteit gerichtheid, verbinden van mensen, samenwerken met vrijwilligers en vertrouwen wekken.
• Schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden.
• Teamspirit en eigenaarschap.

Onze nieuwe collega heeft HBO werk- en denkniveau. De omvang van de tijdsinvestering bedraagt in totaal 24 uur per week, verdeeld over minimaal vier dagdelen. Het is mogelijk om de vacature in een duobaan uit te oefenen. Vanwege de gevraagde continuïteit en de aard van de werkzaamheden, bieden we een salaris passend bij deze functie.

Wie zijn wij?
Het Vicki Brownhuis is in 1992 opgericht en het eerste centrum voor leven met en na kanker in Nederland. Wij geven aandacht aan de psychosociale aspecten van kanker en zijn daarmee een aanvulling op de formele zorg. We zijn er voor iedereen in de omgeving van ‘s-Hertogenbosch die wordt geraakt door kanker: volwassenen en kinderen, hun naasten en nabestaanden. In een informele huiskamersetting bieden we gasten een warme ontmoetingsplek zonder tijd- en regeldruk. Je vindt bij ons een luisterend oor, informatie, je kunt lotgenoten ontmoeten en meedoen aan ontspannende en creatieve activiteiten. Dat doen we samen met ruim 90 vakkundige vrijwilligers.

Interesse?
Heb je nog vragen, bel met Jacqueline Crooijmans, directeur, tel 06 36219119.
Je kunt tot 16 september reageren door je motivatiebrief en cv te mailen naar j.crooijmans@vickibrownhuis.nl.

Wie zoeken we? 
Jij zet je als voetreflex masseur graag in voor je medemens. Als betrokken en empathisch persoon lever je graag een bijdrage aan het welzijn van onze gasten.  

Wat ga je doen? 
Een dagdeel per twee weken geef je drie gasten een ontspannende en energetische voetmassage waarin de fysieke en mentale conditie van de gast centraal staat.  Je hebt persoonlijke en warme aandacht voor de situatie van iedere gast.

Wat breng jij mee?  

 • Je hebt een groot inlevingsvermogen.
 • Je hebt ervaring met het ondersteunen van mensen die geraakt zijn door kanker.
 • Je hebt een professionele instelling.
 • Je bent een gecertificeerde voetreflextherapeut.

Interesse?  
Zin om samen met ons het maximale uit onze vrijwilligersorganisatie te halen en je in te zetten voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden? Reageer dan snel door je motivatie en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een mailbericht. Dan nemen we contact met je op. 

Wie zijn wij 
Het Vicki Brownhuis is het eerste centrum voor leven met kanker in Nederland. Dit jaar vieren wij ons 30-jarig bestaan. Wij zijn er voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden. In het huis wordt sinds de oprichting op verschillende manieren aandacht geschonken aan de psychosociale aspecten van kanker. Wij zijn geen behandelingsinstituut maar een informele, warme ontmoetingsplaats voor ontspanning, informatie en lotgenotencontact. Het Vicki Brownhuis is een organisatie met ongeveer negentig vrijwilligers.  

Solliciteren kan door te klikken op de button linksboven ‘Solliciteer direct!’

Wie zoeken we?  
Als jij jouw talent voor marketingcommunicatie wilt inzetten voor een goed doel, dan zoeken wij jou! Hoeveel ervaring je hebt, maakt niet uit. Waar het om gaat is dat je het leuk vindt om met de andere betrokken vrijwilligers van het marketingcommunicatieteam na te denken over de communicatieaanpak en mee te werken in projecten.

Wat ga je doen? 
Je werkt in het marketingcommunicatieteam met zo’n vijf andere vrijwilligers. Samen verdelen we de taken. Er is dus veel ruimte om dat te doen wat bij jouw kennis en talent past. Denk aan: 

 • Het maken van een communicatieplanning voor de promotie van diverse thema’s, activiteiten en events die relevant zijn voor het Vicki Brownhuis.
 • Het creëren van creatieve content (in beeld en tekst) voor deze thema’s en onderwerpen en voor onze reguliere (sociale) kanalen en middelen.
 • Meedenken over en bijdragen aan contentkalender en het communicatiejaarplan.

Daarnaast heeft elke vrijwilliger de verantwoordelijkheid voor één of meerdere communicatiemiddelen en -kanalen. Gezien de samenstelling van het team zou het fijn zijn als jij één of meerdere sociale kanalen onder je hoede wil nemen. We zijn actief op LinkedIn, Facebook en Instagram. Iedereen is vrijwilliger en als iemand even minder tijd beschikbaar heeft, springt een ander teamlid bij. 

Wat breng jij mee? 

 • Je hebt een achtergrond in (marketing)communicatie. 
 • Of je nu veel of weinig ervaring hebt, maakt niet uit. Veel belangrijker vinden we dat je graag in teamverband Verder ben je flexibel, creatief, vindingrijk en een ambassadeur van onze organisatie.
 • Je bent gemiddeld 3 – 4 uur per week beschikbaar en je kunt je tijd flexibel indelen. Het MarCom team vergadert op donderdag van 17.30u – 18.30
 • Je woont in (de omgeving van) ’s-Hertogenbosch. Je kunt jouw werk voor ons centrum vanaf elke locatie doen, maar je mag ook altijd in het Vicki Brownhuis komen werken, waardoor je meer contact met je collega-vrijwilligers hebt en de sfeer van ons huis proeft.

Interesse? 
Stuur je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. En heb je nog vragen, stuur ons dan een bericht en we nemen contact met je op. 

Solliciteren kan door te klikken op de button linksboven ‘Solliciteer direct!’

Wie zoeken wij? 
Contacten leggen en netwerken zijn een natuurlijke gave van je. Op een enthousiaste en vasthoudende manier weet je het belang en noodzaak van het Vicki Brownhuis goed over te brengen aan potentiële donors zodat een gift, samenwerking en/of sponsoring een logisch gevolg is. Je vindt op een geïnspireerde manier de juiste raakvlakken die leiden naar een jarenlange verbondenheid met het Vicki Brownhuis. 

Wat ga je doen? 
In samenwerking met de directeur, het bestuurslid fondsenwerving, communicatie- en marketingvrijwilligers en externe partijen zoals Salesforce, lever je een bijdrage aan het verder uitbouwen van de Club van 100 en events zoals de Spinningmarathon. Daarnaast ben je bezig met het: 

 • Bedenken en uitvoeren van fondswervingsactiviteiten voor het Vicki Brownhuis. 
 • Aangaan van nieuwe relaties met een jarenlange samenwerking als doel.  
 • Succesvol implementeren van nieuwe innovatieve vormen van fondsenwerving.
 • Uitbouwen van de Club van 100 en de jaarlijkse KoffieBreak. 
 • Ontwikkelen van nieuwe methodes voor een structurele sponsoring. 

Wat breng jij mee? 
Je ziet kansen om het Vicki Brownhuis en haar activiteiten in de schijnwerpers te zetten en weet op een enthousiaste en vindingrijke manier de juiste raakvlakken van een potentiële sponsor te vinden. Je bent een communicatief sterk persoon die snel kan schakelen en zowel zelfstandig als in teamverband kan werken. In deze functie is ruime ervaring met fondswerven/acquisitie/sales niet noodzakelijk. 

Als je een tweede of derdejaars HBO-er bent en wilt je hier 20 weken stage komen lopen op het gebied van fondswerving, dan ben je meer dan welkom! 

Wie zijn wij 
Het Vicki Brownhuis is het eerste centrum voor leven met kanker in Nederland. In 2022 vieren wij ons 30-jarig bestaan. Wij zijn er voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden. In het huis wordt sinds de oprichting op verschillende manieren aandacht geschonken aan psychosociale aspecten van kanker. Wij zijn geen behandelingsinstituut maar een informele, warme ontmoetingsplaats voor ontspanning warme ontmoetingsplaats waar je je kunt ontspannen. Het Vicki Brownhuis is een organisatie met ongeveer negentig vrijwilligers. 

Interesse?  
Reageer dan snel door je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een mailbericht. Dan nemen we contact met je op. 

Wie zoeken wij?
Gasten kunnen altijd zonder afspraak bij ons binnenlopen. Dat is niet mogelijk zonder onze gastvrouwen en gastheren. Zij ontvangen iedereen die ons huis bezoekt en geven ze een warm welkom, zodat ze zich snel thuis voelen. Om ervoor te zorgen dat we ons huis zo veel mogelijk open kunnen houden, zijn we dringend op zoek naar nieuwe gastvrouwen en gastheren.

Wat ga je doen?

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze gasten. Je ontvangt ze en geeft ze een warm welkom.
 • Afhankelijk van de wensen van de gast, knoop je een gesprekje aan, biedt je een luisterend oor, drink je een kop koffie in de huiskamer en/of vertel je meer over onze activiteiten.
 • Als er nieuwe gasten komen, schrijf je ze in en schat je hun wensen en behoeften in.
 • Zijn er even geen gasten, dan doe je een aantal administratieve taken, zoals het bijhouden van de email, verwerken van inschrijvingen, aanmeldingen voor activiteiten en betalingen.
 • Uiteraard zorg je er samen met de ander gastvrouwen voor dat de huiskamer er netjes en gezellig uit ziet, zodat de gastvrijheid gewaarborgd wordt.

Wat vragen we van je?

 • Je beschikt over inlevingsvermogen en de gave om mensen zich thuis te laten voelen in onze huiskamer. Je ondersteunt immers een kwetsbare groep.
 • Je bent minimaal 4 uur per week beschikbaar, meer mag natuurlijk altijd!
 • Je woont in de regio Den Bosch.

Wat bieden we je?

 • Een vrijwilligersfunctie waarin je echt iets voor anderen kunt betekenen.
 • Een gezellige groep van in totaal 90 vrijwilligers.
 • Zorgvuldige begeleiding. Al onze gastvrouwen en -heren krijgen een inwerktraject van ongeveer twaalf weken, aangevuld met een training van IPSO. IPSO is de overkoepelende organisatie van alle inloophuizen.

Interesse?
Solliciteren kan door te klikken op de button linksboven ‘Solliciteer direct!’ Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een mailbericht. Dan nemen we contact met je op. 

Wie zoeken wij?
Je hebt een klantgerichte instelling en je vindt het leuk om als eerste aanspreekpunt het visitekaartje van het Vicki Brownhuis te zijn? Dan is deze vrijwillige functie je op het lijf geschreven. Wij zoeken een administratief medewerker die samen met andere leden van het administratieve team op het kantoor van het Vicki Brownhuis een aantal uren per week de volgende werkzaamheden uitvoert.

Wat ga je doen?
• Het beantwoorden van telefoon en e-mail.
• Het doorsturen van interne e-mail naar de juiste persoon.
• Agenda en planning beheren en bewaken van alle activiteiten in ons huis.
• Afstemmen van activiteiten met de begeleiders, gastvrouwen en -heren en de medewerker PR & Communicatie.
• Het verzorgen van de financiële administratie, waaronder de facturatie, kas- en andere tellingen verrichten.
• Je denkt mee met andere leden van het team over het efficiënter maken van interne processen.

Wat breng jij mee?
• Je hebt een klantvriendelijk instelling en biedt indien nodig een luisterend oor.
• Je bent oplossingsgericht.
• Je hebt ervaring met programma’s als Word, Excel en Outlook.
• Je kunt zelfstandig werken en je bent een enthousiast en energiek persoon.
• Je bent minimaal vier uur per week beschikbaar en woont in de regio ‘s-Hertogenbosch.

Interesse?
Solliciteren kan door te klikken op de button linksboven ‘Solliciteer direct!’ Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een e-mail. Dan nemen we contact met je op.

Zonder fondsen geen Vicki Brownhuis

“Onze grootste uitdaging is het genereren van structurele inkomsten, liefst door het aangaan van partnerschappen. Want naast de activiteiten voor onze gasten hebben we ook vaste lasten, zoals gas, water en licht. Structurele inkomsten geven ons als vrijwilligersorganisatie meer zekerheid”.

Ben jij of ken jij onze nieuwe intern begeleider?

Bij het Vicki Brownhuis werken zo’n 90 vrijwilligers. Om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier zijn of haar taak kan uitvoeren, is er een team van Interne Begeleiders. Farah Bax is één van hen. Zij vertelt over wat het werk zo leuk maakt én wat we zoeken in nieuwe begeleiders.

“Hier kun je echt jezelf zijn”

Hoe is het om vrijwilliger te zijn voor het Vicki Brownhuis? Wat beweegt onze mensen om zich in te zetten voor iedereen die wordt geraakt door kanker? Wie kunnen die vragen beter beantwoorden dan onze vrijwilligers zelf? In de serie ‘Het verhaal van onze vrijwilligers’ delen zij hun ervaringen. Deze keer: Elma Hol.