Kom ons team versterken

Word vrijwilliger

Het Vicki Brownhuis kan niet bestaan zonder de inzet van ca. 100 vrijwilligers. Zij werken in het gastenteam, als professionele begeleider voor een activiteit, op de administratie, bij de interne begeleiding, ICT en marketing communicatie. En ook de bestuursleden zijn vrijwilliger. 

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die met hun talent hun steentje willen bijdragen aan ons centrum. Op deze pagina vind je de actuele vacatures. Zit er niets voor jou tussen? Neem contact met ons op en kom een keer kennismaken. We bespreken graag samen de mogelijkheden.

Wie zoeken wij?
Gasten kunnen altijd zonder afspraak bij ons binnenlopen. Dat is niet mogelijk zonder ons gastenteam. Dit team gastenteam ontvangt iedereen die ons huis bezoekt en zorgt voor een warm welkom, waardoor onze gasten zich snel thuis voelen. Om ervoor te zorgen dat we ons huis zo veel mogelijk open kunnen houden, zijn we dringend op zoek naar extra vrijwilligers voor ons gastenteam.

Wat ga je doen?

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze gasten. Je ontvangt ze en geeft ze een warm welkom.
 • Afhankelijk van de wensen van de gast, knoop je een gesprekje aan, bied je een luisterend oor, drink je een kop koffie in de huiskamer en/of vertel je meer over onze activiteiten.
 • Als er nieuwe gasten komen, schrijf je ze in en schat je hun wensen en behoeften in.
 • Zijn er even geen gasten, dan doe je een aantal administratieve taken. Denk aan het bijhouden van de e-mail, het verwerken van inschrijvingen of de aanmeldingen voor activiteiten en betalingen. Verder zorg je er samen met de andere vrijwilligers van het gastenteam voor voor dat de huiskamer er netjes, gezellig en gastvrij uit ziet.  

Wat vragen we van je?

 • Met jouw inlevingsvermogen heb je de gave om mensen zich thuis te laten voelen in onze huiskamer. Je ondersteunt immers een kwetsbare groep.
 • Het is fijn als je bekend bent met computerprogramma’s als Outlook.
 • Je kan minimaal 5 uur per week vrij maken en zo een dagdeel in ons huis aanwezig zijn.
 • Je woont in ‘s-Hertogenbosch en omstreken, in een straal van ongeveer 20 kilometer

Wat bieden we je?

 • Een betekenisvolle vrijwilligersfunctie, waarin je echt iets voor anderen kunt betekenen.
 • Een gezellige groep van collega-vrijwilligers.
 • Zorgvuldige begeleiding. Al onze vrijwilligers van het gastenteam krijgen een inwerktraject van ongeveer twaalf weken. Daarnaast krijg je een training van IPSO, de overkoepelende organisatie van alle centra voor leven met en na kanker.

Interesse?
Solliciteren kan door te klikken op de button linksboven “Solliciteer direct”. Heb je nog vragen of wil je eerst de sfeer proeven, loop dan gerust een keer binnen of mail ons. Dan nemen we contact met je op. 

Wie zoeken we? 
Werken met mensen is echt jouw passie. Als interne begeleider ben je vaak in het huis aanwezig en vervul je een ondersteunende rol richting de andere vrijwilligers. Jij vindt niet alleen het welzijn van onze gasten belangrijk, maar ook dat van de vrijwilligers binnen het Vicki Brownhuis. De goede kwaliteit van ons team is voor jou een voortdurend aandachtspunt. Jouw inzet draagt bij aan de betrouwbaarheid en professionaliteit van onze organisatie en de interne samenwerking. Integriteit staat voor jou hoog in het vaandel en communicatie is een van jouw kernkwaliteiten. Daarnaast draag je het vrijwilligersbeleid uit en ondersteunt hierin de directeur. Verder ben je flexibel, vindingrijk en een ambassadeur van onze organisatie. Hands-on, resultaatgericht, bruisend, hectiekbestendig dat ben jij ten voeten uit. Je werkt in een team van drie à vier vrijwilligers. 

Wat ga je doen?
• Het ontplooien van talenten en onderlinge relaties.
• Signaleren en oplossen van knelpunten met betrekking tot (intrinsieke) motivatie.
• Jaargesprekken met vrijwilligers.
• Tussentijdse gesprekken naar individuele behoefte.
• Wervings- en selectiegesprekken.
• Het coachen van de nieuwe gastvrouw/ -heer tijdens de inwerkperiode en evalueren na de inwerkperiode.
• Adviseren op het vrijwilligersbeleid.
• Maandelijks overleg met de directeur en de interne coördinator.

Wat breng jij mee?
• Je bent communicatief vaardig en vanzelfsprekend integer.
• Je kunt snel schakelen en zowel zelfstandig als binnen een team werken.
• Je pakt vraagstukken (on-)gevraagd op en zorgt zelf voor tijd en ruimte om deze te realiseren.
• Je biedt een luisterend oor aan onze vrijwilligers en zorgt voor coaching waar nodig.
• Je woont in de regio Den Bosch en bent minimaal vier uur per week beschikbaar.

Interesse?
Zin om samen met ons het maximale uit onze organisatie te halen en je in te zetten voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden? Reageer dan snel door je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een mailbericht. Dan nemen we contact met je op.

 

Het Vicki Brownhuis is op zoek naar een betrokken en bevlogen masseur die een aantal keer per maand ontspanningsmassages aanbiedt aan onze gasten. Wil jij op vrijwillige basis een bijdrage leveren aan het welzijn van onze gasten? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wat ga je doen?

 • Enkele keren per maand geef je een ontspanningsmassage, waarin rust, stilte en aandacht belangrijke elementen zijn.
 • De fysieke en mentale conditie van de gast staat centraal.
 • Je hebt persoonlijke en warme aandacht voor de situatie van iedere gast.
 • Tijdsinvestering, tijden en dagen zijn in overleg. De planning wordt verzorgd door onze administratie.

Wat breng jij mee? 

 • Je hebt ervaring met het masseren van mensen die kanker hebben (gehad).
 • Je hebt een groot inlevingsvermogen en kunt diverse vormen van ontspanningsmassages geven
 • Je stemt vorm, duur en intensiteit van de massage af op de situatie van de gast en houdt rekening met klachten als neuropathie, oedeem en lymfeklierverwijdering.
 • Je hebt een professionele instelling en bent gecertificeerd.

Interesse?
Wil jij betekenisvol vrijwilligerswerk? Reageer dan snel door je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een mailbericht. Dan nemen we contact met je op.

Wie zoeken wij? 
Contacten leggen en netwerken zijn een natuurlijke gave van je. Op een enthousiaste en vasthoudende manier weet je het belang en noodzaak van het Vicki Brownhuis goed over te brengen aan potentiële donors zodat een gift, samenwerking en/of sponsoring een logisch gevolg is. Je vindt op een geïnspireerde manier de juiste raakvlakken die leiden naar een jarenlange verbondenheid met het Vicki Brownhuis. 

Wat ga je doen? 
In samenwerking met de directeur, het bestuurslid fondsenwerving, communicatie- en marketingvrijwilligers en externe partijen zoals Salesforce, lever je een bijdrage aan het verder uitbouwen van de Club van 100 en events zoals de Spinningmarathon. Daarnaast ben je bezig met het: 

 • Bedenken en uitvoeren van fondswervingsactiviteiten voor het Vicki Brownhuis. 
 • Aangaan van nieuwe relaties met een jarenlange samenwerking als doel.  
 • Succesvol implementeren van nieuwe innovatieve vormen van fondsenwerving.
 • Uitbouwen van de Club van 100 en de jaarlijkse KoffieBreak. 
 • Ontwikkelen van nieuwe methodes voor een structurele sponsoring. 

Wat breng jij mee? 
Je ziet kansen om het Vicki Brownhuis en haar activiteiten in de schijnwerpers te zetten en weet op een enthousiaste en vindingrijke manier de juiste raakvlakken van een potentiële sponsor te vinden. Je bent een communicatief sterk persoon die snel kan schakelen en zowel zelfstandig als in teamverband kan werken. In deze functie is ruime ervaring met fondswerven/acquisitie/sales niet noodzakelijk. 

Als je een tweede of derdejaars HBO-er bent en wilt je hier 20 weken stage komen lopen op het gebied van fondswerving, dan ben je meer dan welkom! 

Interesse?  
Reageer dan snel door je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een mailbericht. Dan nemen we contact met je op. 

Zonder fondsen geen Vicki Brownhuis

“Onze grootste uitdaging is het genereren van structurele inkomsten, liefst door het aangaan van partnerschappen. Want naast de activiteiten voor onze gasten hebben we ook vaste lasten, zoals gas, water en licht. Structurele inkomsten geven ons als vrijwilligersorganisatie meer zekerheid”.

Ben jij of ken jij onze nieuwe intern begeleider?

Bij het Vicki Brownhuis werken zo’n 90 vrijwilligers. Om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier zijn of haar taak kan uitvoeren, is er een team van Interne Begeleiders. Farah Bax is één van hen. Zij vertelt over wat het werk zo leuk maakt én wat we zoeken in nieuwe begeleiders.

Hier kun je echt jezelf zijn

Hoe is het om vrijwilliger te zijn voor het Vicki Brownhuis? Wat beweegt onze mensen om zich in te zetten voor iedereen die wordt geraakt door kanker? Wie kunnen die vragen beter beantwoorden dan onze vrijwilligers zelf? Elma Hol is vrijwilliger in het gastenteam.

Aartshertogenlaan 469
5213 JA ‘s-Hertogenbosch
073 614 8550
info@vickibrownhuis.nl
Rek: NL23RABO0144556898
KVK: 41084822

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Openingstijden:
maandag:    9:30 – 13:00 uur
dinsdag:      9:30 – 13:00 uur
woensdag:  9:30 – 16:30 uur
donderdag: 9:30 – 16:30 uur
vrijdag:        9:30 – 13:00 uur