Betekenisvol vrijwilligerswerk

Sluit je aan bij ons team

Het Vicki Brownhuis kan alleen bestaan dankzij de inzet van ca. 100 vrijwilligers. Zij werken in het gastenteam, als professionele begeleider voor een activiteit, op de administratie, bij de interne begeleiding, ICT en marketing communicatie. En ook de bestuursleden zijn vrijwilliger. 

Diversiteit en inclusie

Kanker maakt geen onderscheid in kenmerken als leeftijd, gender en culturele achtergrond. De ziekte raakt iedereen. Wij vinden het daarom belangrijk dat ons vrijwilligersteam divers is. Want juist verschillen tussen mensen zorgen ervoor dat we er kunnen zijn voor iedereen die te maken heeft met kanker. Voor mensen die zelf ziek zijn (geweest), hun naasten en nabestaanden. 

 

Actuele vacatures

Vrijwilligerswerk

Wil jij jouw steentje bijdragen aan en betekenisvol vrijwilligerswerk doen? We hebben altijd plek voor naar enthousiaste mensen die met hun talent zich willen inzetten voor ons centrum. Hieronder vind je de actuele vacatures. Niet wat je zoekt? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken. We ontmoeten je graag!

Het Vicki Brownhuis is op zoek naar een betrokken en bevlogen masseur die een aantal keer per maand ontspanningsmassages aanbiedt aan onze gasten. Wil jij op vrijwillige basis een bijdrage leveren aan het welzijn van onze gasten? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wat ga je doen?

 • Een paar keer per maand geef je een massage aan een gast. Dat kan iemand zijn met kanker, maar ook een naaste of nabestaande.
 • Het type massage is afhankelijk van jouw expertise en de gast. Onze gasten zijn gebaat bij onder andere ontspanningsmassage, handmassage, gezichtsmassage, voetflex, etc.
 • De fysieke en mentale conditie van de gast staat centraal.
 • Je hebt persoonlijke en warme aandacht voor de situatie van iedere gast.
 • Tijdsinvestering, tijden en dagen zijn in overleg. De planning wordt verzorgd door onze administratie.

Wat breng jij mee? 

 • Je hebt een groot inlevingsvermogen.
 • Je hebt ervaring met het masseren van mensen die kanker hebben (gehad).
 • Je stemt vorm, duur en intensiteit van de massage af op de situatie van de gast en houdt rekening met klachten als neuropathie, oedeem en lymfeklierverwijdering.
 • Je hebt een professionele instelling en bent gecertificeerd.

Interesse?
Wil jij betekenisvol vrijwilligerswerk doen? Reageer dan snel door je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een mailbericht. Dan nemen we contact met je op.

Kanker raakt heel veel mensen. Of nu zelf ziek bent (geweest), iemand uit je omgeving kanker heeft of nabestaande bent. Deze mensen kan jij als vrijwilliger in ons gastenteam ondersteunen. Je kunt echt iets voor hen betekenen. Want het Vicki Brownhuis is er voor íedereen die te maken krijgt met kanker. Zinvol en betekenisvol vrijwilligerswerk, dus.

Dit ga je doen

Jij bent het gezicht van het Vicki Brownhuis en minimaal één dagdeel in de week in het huis aanwezig. Je heet gasten welkom in onze huiskamer en je zorgt ervoor dat ze zich snel thuis voelen. Afhankelijk van wat de gast wil, maak je een praatje, bied je een luisterend oor, drink je een kop koffie en vertel je meer over onze activiteiten. Je bent altijd samen met een collega-vrijwilliger. Verder:

 • Schrijf je nieuwe gasten in en legt dat vast in het gastensysteem.
 • Houd je de e-mail van het gastenteam bij, bevestig je aanmeldingen voor activiteiten etc.
 • Zorg je ervoor dat onze huiskamer er tiptop uitziet.

Zodra je bent ingewerkt, zijn er – afhankelijk van je beschikbaarheid – ook andere dingen waar jij je talent voor kan inzetten. Je kunt dan denken aan:

 • Geven van gastlessen op basis-, middelbare scholen en/of beroepsonderwijs.
 • Bieden van een luisterend oor tijdens onze aanwezigheid in het Ziekenhuis Bernhoven in Uden en in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch.
 • Vertellen over het Vicki Brownhuis en delen van jouw ervaringen als vrijwilliger in het gastenteam. Dat doe je tijdens verschillende bijeenkomsten binnen én buiten het Vicki Brownhuis.
 • Meehelpen organiseren van speciale evenementen zoals de open dag, een fietstocht of andere speciale activiteiten gedurende het jaar.

Over het Vicki Brownhuis

Het Vicki Brownhuis is in 1992 opgericht als allereerste centrum voor leven met en na kanker in Nederland. We zijn er voor iedereen die met kanker te maken krijgt. Samen met zo’n 100 vrijwilligers bieden wij een luisterend oor, lotgenotencontact, ontspannende activiteiten en informatie. Daarmee zijn we een aanvulling op de formele zorg van bijvoorbeeld het ziekenhuis.

Als je ons pand aan de Aartshertogenlaan 469 binnenloopt, kom je binnen in onze huiskamer. Onze gasten zijn tijdens openingstijden altijd welkom zonder afspraak of verwijzing. Onze vrijwilliger Elma over de sfeer: “Het voelt als een warme deken, dat vind ik de mooiste term. Iedereen heeft een warme deken nodig. Die zorgt ervoor dat je jezelf kunt zijn, je veilig kunt voelen. Een warme deken staat voor mij voor de warmte van aandacht en liefde die je mag ontvangen en de hulp die er is. We zien je als mens.”

Dit breng je mee

Het allerbelangrijkste vinden we het dat je je met hart en ziel wilt inzetten voor onze doelgroepen. Je kunt je goed inleven in de ander en kunt mensen zich snel thuis laten voelen. Verder:

 • Ben je minimaal 4 uur per week beschikbaar op werkdagen. We zijn van maandag t/m vrijdag overdag geopend.
 • Heb je affiniteit met onze doelgroep.
Dit bieden we jou

We zorgen ervoor dat je goed wordt voorbereid op deze vrijwilligersfunctie. Er is een inwerkprogramma van ongeveer 12 weken, waarin je meeloopt en begeleid wordt door een ervaren vrijwilliger. Ook volg je een verplichte training bij IPSO, de brancheorganisatie voor alle centra voor leven met en na kanker. Verder kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de trainingen van de Galant Vrijwilligersacademie, organiseren we een jaarlijks vrijwilligersuitje én is er heel veel ruimte om jouw talenten in te zetten.

Maak werk van vrijwilligerswerk

We ontvangen jouw sollicitatie met cv en motivatie graag via vacatures@vickibrownhuis.nl. Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismaking. Klikt het van beide kanten, dan krijg je een vrijwilligersovereenkomst en geheimhoudingsverklaring en ga je van start.

Wil je liever eerst nog wat vragen stellen? Stuur dan een bericht met je contactgegevens baar onze intern coördinator Mariël Knulst (mariel.knulst@vickibrownhuis.nl). Zij neemt vervolgens contact met je op.

De vrijwilligers van het Vicki Brownhuis zijn ook actief in de ziekenhuizen in onze regio: Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch en Bernhoven Ziekenhuis in Uden. Als vrijwilliger Gastenteam Ziekenhuizen bied jij de patiënten met kanker in deze ziekenhuizen een luisterend oor. En kun je echt iets voor hen betekenen.

Dit ga je doen

Je bent minimaal één dagdeel per week aanwezig in het ziekenhuis. Je benadert proactief patiënten en naasten bij de dagbehandeling, de verpleegafdeling en de wachtkamer. Je luistert, zodat zij hun hart kunnen luchten. Dat doe je bijvoorbeeld voor en na het gesprek met de arts. In de wachtkamer zorg jij voor afleiding tijdens het wachten op een consult, behandeling of uitslag. Ook laat je patiënten kennismaken met de aanvullende (in)formele zorg, waaronder die van het Vicki Brownhuis.

Over het Vicki Brownhuis

Het Vicki Brownhuis is in 1992 opgericht als allereerste centrum voor leven met en na kanker in Nederland. We zijn er voor iedereen die met kanker te maken krijgt: kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden. Samen met zo’n getrainde 100 vrijwilligers bieden wij een luisterend oor, lotgenotencontact, ontspannende activiteiten (van yoga en massages tot schilderen, wandelen en koken) en informatie. Vrijwilliger Alice over het Vicki Brownhuis: “Gastvrijheid zit bij het Vicki Brownhuis in het bloed. Niet omdat het vanzelfsprekend is, maar omdat iedereen een warm welkom verdient.”

Wij richten ons op kwaliteit van leven, waarbij we altijd uitgaan van de behoefte van de gast. Het Vicki Brownhuis is aangesloten bij IPSO, de brancheorganisatie van de 81 centra voor leven met en na kanker in Nederland.

Dit breng je mee

Het allerbelangrijkste is dat jij ontzettend goed kunt luisteren, zonder oordeel. Je komt niet zelf met oplossingen en adviezen, maar laat de regie bij de ander. Je voelt goed aan wat iemand nodig heeft en durft door te vragen, zodat je inzicht krijgt in wat de échte vraag van de ander is. Ook kun je goed omgaan met de soms rauwe emoties. Jij blijft de mens achter de patiënt zien. Verder:

 • Ben je minimaal 4 uur per week beschikbaar op werkdagen.
 • Omarm je het gedachtengoed van positieve gezondheid.
 • Is het mooi meegenomen als je ervaring hebt bij een zorgorganisatie of ziekenhuis.
Dit bieden wij jou

We zorgen ervoor dat je goed wordt voorbereid op deze vrijwilligersfunctie. Je volgt een verplichte basistraining en ziekenhuistraining bij IPSO. Verder kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de trainingen van de Galant Vrijwilligersacademie, organiseren we een jaarlijks vrijwilligersuitje én is er heel veel ruimte om jouw talenten in te zetten. In deze vrijwilligersfunctie:

 • Heb je mooie gesprekken met gasten.
 • Werk je samen in een fijn team, met wie je ervaringen kunt delen.
 • Krijg je waardering van gasten en medewerkers in het ziekenhuis.
Maak werk van vrijwilligerswerk

We ontvangen jouw sollicitatie met cv en motivatie graag via j.crooijmans@vickibrownhuis.nl. Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismaking. Klikt het van beide kanten, dan krijg je een vrijwilligersovereenkomst en geheimhoudingsverklaring en ga je van start.

Wil je liever eerst nog wat vragen stellen? Stuur dan een bericht met je contactgegevens naar Jacqueline Crooijmans, directeur, j.crooijmans@vickibrownhuis.nl. Zij neemt vervolgens contact met je op.

Het Vicki Brownhuis geeft ook voorlichting op scholen. Daarmee willen we kanker bespreekbaar maken bij kinderen en jongeren. Want kanker raakt iedereen, hoe jong of oud je ook bent. Met onze onderwijsprogramma’s willen we bijdragen aan bewustwording. Ook willen we kinderen en jongeren laagdrempelig kennis laten maken met wat het Vicki Brownhuis voor hen kan betekenen. Hiervoor zoekt het Vicki Brownhuis extra vrijwilligers. 

Dit ga je doen

ls vrijwilliger met aandachtsgebied onderwijs is het belangrijk dat je ervaring hebt met psychosociale ondersteuning. Dat helpt je om goed te vertellen wat het Vicki Brownhuis doet en waarom we dat doen. Het helpt ook om uit eigen ervaring voorbeelden te kunnen geven en emoties te kunnen benoemen. Praktijkervaring is dus belangrijk. 

Daarom start je met een inwerkperiode bij het gastenteam in ons huis. Dit team ontvangt de mensen die ons centrum bezoeken voor een luisterend oor, informatie, activiteiten of een lotgenotengroep. Je draait diensten van een dagdeel in ons centrum, samen met een ervaringen vrijwilliger uit het gastenteam. Na een tijdje ga je meelopen met de gastlessen en maken we afspraken over het volgen van vrijwilligerstrainingen. 

Ben je goed ingewerkt, dan ga je zelf gastlessen geven aan de leerlingen. Dat doe je op scholen en/of op locatie van het Vicki Brownhuis. Je gaat tijdens een gastles in gesprek met kinderen en jongeren over het onderwerp kanker.  

Over het Vicki Brownhuis

Het Vicki Brownhuis is in 1992 opgericht en daarmee het allereerste centrum voor leven met en na kanker in Nederland. We zijn er voor iedereen die met kanker te maken krijgt: patiënten, hun naasten en nabestaanden. Samen met zo’n getrainde 100 vrijwilligers bieden wij een luisterend oor, lotgenotencontact, ontspannende activiteiten (van yoga en massages tot schilderen, wandelen en koken) en informatie. Wij richten ons op kwaliteit van leven, waarbij de behoefte van de gast centraal staat. Het Vicki Brownhuis is aangesloten bij IPSO, de brancheorganisatie van de 81 centra voor leven met en na kanker in Nederland. 

Dit breng je mee

Je kunt ontzettend goed en zonder oordeel luisteren en voelt goed aan wat iemand nodig heeft. Je durft door te vragen en kunt goed omgaan met emoties. Voor het aandachtsgebied Onderwijs is een onderwijsachtergrond of ervaring met groepen prettig, maar geen vereiste. Verder: 

 • Ben je minimaal 4 uur per week beschikbaar op werkdagen.
 • Vind je het leuk om gastlessen te geven en voor een groep leerlingen te staan.  
 •  
Dit bieden we jou

We zorgen ervoor dat je goed wordt voorbereid op deze vrijwilligersfunctie een inwerkperiode, training en begeleiding. Verder kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de trainingen van de Galant Vrijwilligersacademie, organiseren we een jaarlijks vrijwilligersuitje én is er heel veel ruimte om jouw talenten in te zetten. In deze vrijwilligersfunctie: 

 • Werk je samen in een fijn team, met wie je ervaringen kunt delen. 
 • Kun je met elkaar een verschil maken voor kinderen en jongeren en het onderwijs. 
Maak werk van vrijwilligerswerk

Interesse? Stuur een bericht naar Frithjof de Beijer, project coördinator via  fdb@vickibrownhuis.nl 

Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismaking. Klikt het van beide kanten, dan krijg je een vrijwilligersovereenkomst en geheimhoudingsverklaring.  

Wil je liever eerst nog wat vragen stellen? Dan kan je Frithjof bericht sturen. Hij neemt vervolgens contact met je op.  

Vind jij het superleuk om boeiende content te maken en wil jij je inzetten voor iedereen in ’s-Hertogenbosch en omgeving die te maken krijgt met kanker? Dan is vrijwilligerswerk bij het Vicki Brownhuis misschien wel iets voor jou.  

Dit ga je doen

Je werkt samen met andere vrijwilligers in het Marketingcommunicatie-team. Jij schrijft en ontwikkelt inspirerende en enthousiasmerende content over ons centrum, ons aanbod en onze vrijwilligers. Die content maak je voor onze website, nieuwsbrief én sociale media. En dan gaat het zowel om tekst als beeld. Verder: 

 • zorg je ervoor dat de inhoud en tone of voice aansluit bij onze diverse doelgroepen;
 • analyseer je de prestaties van de content en optimaliseer je waar nodig. 

Vrijwilliger zijn betekent bij ons dat je gemiddeld 3-4 uur per week vrij kunt maken naast al het andere dat je doet. Die tijd kan je grotendeels zelf inplannen op het moment dat het jou uitkomt. We werken onder andere met Teams om onderling contact te houden en samen te werken op afstand. Eén keer per 4 weken komen we met de vrijwilligers van het Marketing Communicatie-team samen voor werkoverleg in het huis in Den Bosch. Het is dus wel handig als je in de buurt woont. 

Over het Vicki Brownhuis

Het Vicki Brownhuis is in 1992 opgericht als allereerste centrum voor leven met en na kanker in Nederland. We zijn er voor iedereen die met kanker te maken krijgt en bieden met zo’n 100 vrijwilligers een luisterend oor, lotgenotencontact, ontspannende activiteiten en informatie. Daarmee zijn we een aanvulling op de formele zorg.

Dit breng je mee

Het allerbelangrijkste vinden we het dat je je met hart en ziel wilt inzetten voor onze doelgroepen. Jouw creativiteit uit zich in duidelijke én enthousiasmerende teksten en communicatiemiddelen die onze warme sfeer uitstralen. Verder 

 • heb je een passie voor schrijven en een vlotte pen;
 • zit creativiteit in jouw DNA en je kan pakkend én op B-1 taalniveau schijven;
 • draai jij je hand niet om voor het maken van een foto of filmpje. Gewoon met je telefoon;
 • heb je ervaring in het maken van passend beeldmateriaal met Canva. Of je vindt het leuk om dat te leren. 
Dit bieden we jou

Geen salaris, dat is logisch. Wel super betrokken en gezellige collega-vrijwilligers, een jaarlijks vrijwilligersuitje én heel veel ruimte om jouw talenten in te zetten. 

Maak werk van vrijwilligerswerk

Interesse? Stuur jouw sollicitatie naar vacatures@vickibrownhuis.nl. Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismaking met Petra, de coördinator van het Marketingcommunicatie team. Klikt het van beide kanten, dan krijg je een vrijwilligersovereenkomst en geheimhoudingsverklaring en ga je van start. Heb je eerst nog wat vragen? Mail Petra dan op petra.ijzelendoorn-soares@vickibrownhuis.nl.

Wie zoeken wij? 
Contacten leggen en netwerken zijn een natuurlijke gave van je. Op een enthousiaste en vasthoudende manier weet je het belang en noodzaak van het Vicki Brownhuis goed over te brengen aan potentiële donors zodat een gift, samenwerking en/of sponsoring een logisch gevolg is. Je vindt op een geïnspireerde manier de juiste raakvlakken die leiden naar een jarenlange verbondenheid met het Vicki Brownhuis. 

Wat ga je doen? 
In samenwerking met de directeur, het bestuurslid fondsenwerving, communicatie- en marketingvrijwilligers en externe partijen zoals Salesforce, lever je een bijdrage aan het verder uitbouwen van de Club van 100 en events zoals de Spinningmarathon. Daarnaast ben je bezig met het: 

 • Bedenken en uitvoeren van fondswervingsactiviteiten voor het Vicki Brownhuis. 
 • Aangaan van nieuwe relaties met een jarenlange samenwerking als doel.  
 • Succesvol implementeren van nieuwe innovatieve vormen van fondsenwerving.
 • Uitbouwen van de Club van 100 en de jaarlijkse KoffieBreak. 
 • Ontwikkelen van nieuwe methodes voor een structurele sponsoring. 

Wat breng jij mee? 
Je ziet kansen om het Vicki Brownhuis en haar activiteiten in de schijnwerpers te zetten en weet op een enthousiaste en vindingrijke manier de juiste raakvlakken van een potentiële sponsor te vinden. Je bent een communicatief sterk persoon die snel kan schakelen en zowel zelfstandig als in teamverband kan werken. In deze functie is ruime ervaring met fondswerven/acquisitie/sales niet noodzakelijk. 

Als je een tweede of derdejaars HBO-er bent en wilt je hier 20 weken stage komen lopen op het gebied van fondswerving, dan ben je meer dan welkom! 

Interesse?  
Reageer dan snel door je motivatiebrief en cv te mailen naar vacatures@vickibrownhuis.nl. Heb je nog vragen, loop dan gerust een keer binnen of stuur ons een mailbericht. Dan nemen we contact met je op. 

Onze vrijwilligers over hun vrijwilligerswerk

Hier kun je echt jezelf zijn

Hoe is het om vrijwilliger te zijn voor het Vicki Brownhuis? Wat beweegt onze mensen om zich in te zetten voor iedereen die wordt geraakt door kanker? Wie kunnen die vragen beter beantwoorden dan onze vrijwilligers zelf? Elma Hol is vrijwilliger in het gastenteam.

Aartshertogenlaan 469
5213 JA ‘s-Hertogenbosch
073 614 8550
info@vickibrownhuis.nl
Rek: NL23RABO0144556898
KVK: 41084822

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Openingstijden:
maandag:    9:30 – 16:30 uur
dinsdag:      9:30 – 16:30 uur
woensdag:  9:30 – 16:30 uur
donderdag: 9:30 – 16:30 uur
vrijdag:        9:30 – 13:00 uur