Volwassenen

Wij zijn er voor iedereen

In ons centrum wordt op verschillende manieren aandacht geschonken aan de psychosociale aspecten van kanker. Wij zijn geen behandelingsinstituut, maar een informele ontmoetingsplaats. Wij zijn er voor iedereen die geraakt is door kanker. Voor volwassenen en kinderen, hun naasten en nabestaanden. De deur staat voor je open! Loop gerust eens binnen voor een kopje koffie/ thee en een luisterend oor. Ontmoet lotgenoten of neem deel aan een van de vele activiteiten. We proberen je op diverse manieren te ondersteunen. Dit kan individueel of samen met anderen.

Leven met en na kanker

Tekst: Monique van Strien, Bernheze Media
Foto: Guus van der Valk, Bernheze Media

LOOSBROEK – Bijna iedereen kent wel iemand die kanker heeft, heeft gehad, of ervoor behandeld wordt. Een vreselijke ziekte, waar ondanks de grote bekendheid nog veel te vaak wordt vergeten wat de impact is van de persoon áchter de ziekte én de personen om de zieke heen. Juist voor die mensen en gevoelens is oog en plaats in het Vicki Brownhuis in Den Bosch. De Loosbroekse Ingrid Habraken is een ‘survivor’ en vertelt graag over deze bijzondere plek.

Lief en leed,
Golden Girls en Krachtpatsers
Dat ontdekte ook Ingrid Habraken, die borstkanker overleefde. “We doen ons best om er goed uit te zien, maar zo voelen we ons niet altijd. Met dat stukje kun je bij het Vicky Brownhuis terecht”, vertelt ze. “Ik kom er graag en veel, minstens één keer per maand. Dan komen we samen met ‘The Golden Girls’, een groep vrouwen van 45-plus. Sinds ik ziek ben geworden, doe ik alleen nog de dingen die ik leuk of belangrijk vind, en daar hoort dit zeker bij. Daar komt niets tussen, die avond gaat écht door.” Het mooie aan het Vicki Brownhuis is dat er voor elke doelgroep plek is. Zo zijn er ‘The Bond Girls’ voor vrouwen tot 45 jaar, ‘The Power Girls’ met uitgezaaide kanker en ‘De Krachtpatsers’ – kinderen met ouders die kanker hebben. Want ook zij hebben behoefte aan een luisterend oor. De vrijwilligers hebben bijna allemaal zelf ook van heel dichtbij kanker meegemaakt. “Iedereen begrijpt elkaar, dat is daarbuiten niet altijd zo”, legt Ingrid uit.

Aandacht voor lotgenoten

Powergirls, lotgenotenbijeenkomst uitgezaaide borstkanker

POWERGIRLS

Voor vrouwen met uitgezaaide kanker

BONDGIRLS

Voor vrouwen tot 45 jaar

GOLDENGIRLS

Voor vrouwen vanaf 45 jaar

lotgenoten prostaatkanker Golden Gentleman

GOLDEN GENTLEMAN

Voor mannen

Rouwverwerking Verliesbegeleiding

ROUWVERWERKING

Rouw- en verliesbegeleiding

Lotgenoten bijeenkomst Stomadragers

STOMA VERENIGING

Bijeenkomsten van de Stomavereniging

Activiteiten, Informatie

Seizoenstuk

GROOT AANBOD

Wij bieden activiteiten voor iedereen

Informatiestand Buddyhulp in het Vicki Brownhuis

INFORMATIE

Zoals inloopspreekuren

Gastentafel Vicki Brownhuis

BEZOEK ONS HUIS

Wij zijn iedere dag bereikbaar

In het Vicki Brownhuis werken we met de methode “Positieve gezondheid”. Hierbij kijkt men breder naar gezondheid, en niet alleen naar lichamelijke gezondheid.