Vicki Brownhuis KoffieBreak Virtueel

in de week van WereldKankerDag

Wat is het

De Vicki Brownhuis KoffieBreak is een  jaarlijks initiatief in de week van Wereldkankerdag waarbij bedrijven, verenigingen en particulieren in de regio ’s-Hertogenbosch koffie drinken voor het goede doel.

Met onze speciale koffiekit organiseer je in de week van Wereldkankerdag een KoffieBreak. Dit kan op je werk, bij je (buurt)vereniging of sportclub of gewoon thuis met familie of vrienden. Iedereen kan meedoen. 

Waarom meedoen?​

Doel van de Vicki Brownhuis KoffieBreak is het ondersteunen en verder bekend maken van ons werk. Jaarlijks hebben we circa 7.000 gastcontacten. Met het geld dat we inzamelen kunnen we de psychosociale ondersteuning aan mensen geraakt door kanker in de regio verder verbeteren.

De KoffieBreak rond Wereldkankerdag in februari is een moment om samen even stil te staan bij kanker en de impact ervan. Iedereen kent wel iemand met kanker en heeft gezien of ervaren dat het je leven compleet op z’n kop zet. 

Hoe werkt het?

Op Wereldkankerdag, 4 februari 2021 organiseerden wij een centrale virtuele koffiebreak van 12:00 tot 13:00 uur. Hierbij waren de volgende sprekers aanwezig:

  • Jack Mikkers, burgemeester ‘s-Hertogenbosch.
  • Rashmi Sharma, bestuurslid diversiteit & inclusiviteit Vicki Brownhuis.
  • Marc Lammers, (hockey)coach en voormalig tophockeyer.

 

Gastspreker KoffieBreak 2021

jackMikkers

Jack Mikkers

Vanaf 11 oktober 2017 is Jack Mikkers trotse burgemeester van ’s-Hertogenbosch. Na de start van zijn loopbaan bij onder andere Brunel, heeft hij verschillende politieke functies vervuld. Eerst als wethouder en daarna als burgemeester van Maasdriel en Veldhoven. Als burgemeester staat hij bekend als betrokken, benaderbaar, visionair en ondernemend. Respect en zorg voor anderen staan bij hem hoog in het vaandel. Kanker is een onderwerp waar hij zich voor inzet. Aandacht voor onderzoek en mensen die getroffen zijn door deze ziekte, vindt hij belangrijk. In 2019 was de burgemeester ambassadeur voor Samenloop voor Hoop in Rosmalen. In juli 2020 was hij één van de twintig Nederlandse burgemeesters die een stuk in open water zwommen om aandacht te vragen voor het belang van kankeronderzoek. Ook is hij al eens te gast geweest bij de kookactiviteit van het Vicki Brownhuis om met de gasten en vrijwilligers te praten en eten.

Gastspreker KoffieBreak 2021

Marc Lammers

Marc Lammers

Voordat Marc Lammers hockeycoach werd heeft hij zelf niet onverdienstelijk gehockeyd. Met zijn club Den Bosch wist hij zowel de Nederlandse als de Europese titel te pakken. Daarnaast kwam hij vijf keer uit voor het Nederlands team. Kort was hij speler/coach in Italië, daarna gaf hij leiding aan het nationale damesteam van Spanje. Na de Olympische Spelen van Sydney in 2000 maakte hij de overstap naar Nederland. In 2008 werd hij beloond voor al zijn inspanningen. Hij haalde het hoogst haalbare, een Gouden medaille op de Olympische Spelen in Peking! Marc is van september 2012 tot 2014 bondscoach van de Belgische hockeymannen. Marc is het voorbeeld van een moderne, innovatieve coach. De sinterklaasstick, lammeren, de hartslag BH en de strafcornerbril zijn enkele van zijn baanbrekende ideeën die binnen de hockeysport tot grote veranderingen hebben geleid. Ook op het gebied van coaching en leiderschap zit hij niet stil. Innovativiteit staat hierbij centraal. Niet veranderen is stilstaan. Het team of de organisatie die zich het best weet te ontwikkelen zal de concurrentie verslaan! Door kansen te zien in plaats van bedreigingen en flexibel om te gaan en in te spelen op de veranderende omgeving kan veel winst geboekt worden. Op dit moment is Marc coach van het Solar Team van TU Delft waar hij de studenten helpt bij hun voorbereidingen richting de Bridgestone World Solar Challenge.

Gastspreker KoffieBreak 2021

Rashmi Sharma

Rashmi Sharma

Rashmi zit in het bestuur van het Vicki Brownhuis met de portefeuille Diversiteit & Inclusiviteit. Daarnaast is zij Software Development Director bij Oracle en lid van het bestuur van het Women’s Leadership initiatief van Oracle Nederland. Rashmi komt uit India en is zelf gast geweest in het Vicki Brownhuis. Zij wil graag haar kennis en ervaring inzetten om de diversiteit en inclusiviteit in het huis te vergroten, zodat een goede afspiegeling ontstaat van de bewoners van onze regio en nog meer mensen de psychosociale hulp kunnen ontvangen die het Vicki Brownhuis biedt.

Inhoud van de kit van 2021?

De kit is in dit speciale jaar een brievenbuspakket met een flyer, een Vicki, Viki Brownhuis speelkaarten en een lot. Met het lot maak je kans op:

  • Kaarten van Perron3
  • Workshop Wim Hof Methode met ijsbad
  • 1 van de 10 cadeaubonnen van bakkerij Jan de Groot

Voor de koffie, taart of koekjes zorg je zelf, die zitten niet in de kit. De kosten zijn:

  • voor een bedrijf: € 100,-
  • voor een vereniging of stichting: € 50,-
  • voor particulieren: € 20,-

.

Vicki Brownhuis Koffieochtend kit

Doneren zonder kit?

Doneren (zonder kit) kan het hele jaar via onderstaande QR code.
QR code doneren

Deelnemers 2021