Activiteiten

"Wij helpen een nieuwe balans in het leven te vinden."

Alles kan en niks moet...

Door het bieden van ondersteuning, ontspanning en informatie helpen wij onze gasten na de diagnose kanker weer in balans te komen. Je kunt bij ons een kopje koffie drinken, je verhaal vertellen, informatie vragen of deelnemen aan een individuele- of groepsactiviteit, waarbij er ruimschoots de gelegenheid is voor informeel lotgenotencontact. Alles kan en niets moet…

Benieuwd welke activiteiten er allemaal zijn? We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet. Er is voor elk wat wils. In de activiteiten kalender vind je alle informatie over een activiteit en je kan je direct inschrijven.

Ondersteuning wordt in de eerste plaats verleend door onze gastvrouwen en -heren die je een warm welkom heten en een luisterend oor bieden. Aanvullend is een afspraak mogelijk bij onze psycholoog of begeleiding door ons verlies en rouwteam. Ook vind je bij ons steun in groepsverband d.m.v. bijeenkomsten met lotgenoten.

Powergirls, lotgenotenbijeenkomst uitgezaaide borstkanker
Powergirls, lotgenotenbijeenkomst uitgezaaide borstkanker
Bondsgirls, lotgenotenbijeenkomst jonge vrouwen met kanker
Lotgenotenbijeenkomst Bondgirls
Rouwverwerking Verliesbegeleiding
Rouwverwerking en verliesbegeleiding
golden girls
Lotgenotenbijeenkomst Goldengirls
Lotgenoten bijeenkomst Stomadragers
Bijeenkomsten van de Stomavereniging
lotgenoten prostaatkanker Golden Gentleman
Lotgenoten mannen met prostaatkanker

Het weer in balans komen na de diagnose kanker kan een zwaar en lang proces zijn, waarin angst en nare bijwerkingen overwonnen moeten worden. Onze activiteiten zijn er op gericht om even helemaal uit het hoofd te komen en alle spanningen los te laten. We bieden allerlei massages, maar ook ontspanning in de vorm van expressie en bewegen.

Voetmassage
Massages
Koken
Kookworkshop
Teken-je-vrij
Diepte ontspanning
Diepte ontspanning
Energetische therapie
Energetische ontspanning
Yoga
Yoga
Mindfulness
Mindfulness
Zingen voor je leven koor

Door het jaar heen organiseren we themabijeenkomsten over een specifiek kanker gerelateerd onderwerp. Deze bijeenkomsten zijn zowel interessant voor mensen met kanker als naasten, collega’s en (zorg)professionals. We houden inloopochtenden in ziekenhuizen in de regio op de afdeling oncologie. Je krijgt informatie over ons huis en we kijken graag samen naar je behoefte.

Themabijeenkomsten
Themabijeenkomsten
Jeroen Bosch Ziekenhuis
Inloopochtend Jeroen Bosch Ziekenhuis
Bernhoven Ziekenhuis Uden
Inloopochtend Bernhoven Ziekenhuis