Je bekijkt nu WANDELEN
Wandelen
WANDELEN
Wanneer:
7 september 2023 @ 10:00 – 12:00
2023-09-07T10:00:00+02:00
2023-09-07T12:00:00+02:00
Waar:
Vertrek vanaf het Vicki Brownhuis
Kosten:
€ 3,00
Contact:
0636324205

Wandelen en kanker

Na de diagnose kanker is sporten waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt en heb je andere dingen aan je hoofd, maar een goede conditie is belangrijk tijdens en na uw behandeling. Met onze wandelgroep maken we tweewekelijks afwisselende wandelingen van ongeveer 5 km. We komen door de mooiste natuurgebieden en landgoederen in de omgeving. Er worden natuurlijk ook rustmomenten ingebouwd in de vorm van een koffie- en theepauze.

Soms gebruiken we een thema, wat vaak mooie inzichten geeft en een helende werking kan hebben. Maar wat we vooral doen is samen genieten van de schoonheid en de rust van de natuur tijdens de wisselende seizoenen.

Wat is het effect

  • Waarom wandelen: Onderzoek heeft aangetoond dat bewegen tijdens of na de behandeling van kanker een belangrijke bijdrage kan leveren aan het herstel.
  • Vermoeidheid: Teveel rusten is niet goed. Door lichamelijk actief te blijven, uiteraard binnen de grenzen van je mogelijkheden, ervaar je wat je nog wel kunt en krijg je geleidelijk aan meer conditie.
  • Samen wandelen: Wandelen in groepsverband werkt motiverend en je doet sociale contacten op met lotgenoten.
  • Je hoofd leeg maken: Wandelen in de natuur geeft rust en door je ledematen en zintuigen bewust te gebruiken kan je even uit je hoofd komen en het piekeren verminderen.

Praktische informatie

We lopen iedere keer een andere route in de omgeving van ‘s-Hertogenbosch.

  • De begeleider is om 09:00 bij het Vicki Brownhuis, de wandeling start om 09:30
  • We lopen in kleine groepjes
  • Wat neem je mee: Flesje drinken en wat te eten voor onderweg, eventueel een fototoestel.

De wandelingen vinden plaats onder begeleiding van onze ervaringsdeskundigen Paul van Voorst en Jolanda Griffioen. Zij zoeken de week ervoor de route uit en lopen de wandeling voor.