Wandelen

Wanneer:
5 september 2019 @ 09:30 – 11:30
2019-09-05T09:30:00+02:00
2019-09-05T11:30:00+02:00
Waar:
Volgt t.z.t.
Volgt t.z.t.
Kosten:
€3,00
Contact:
0618038177
Wandelen @ Volgt t.z.t.

Wandelen en kanker

Na de diagnose kanker is sporten waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt en heb je andere dingen aan je hoofd, maar een goede conditie is belangrijk tijdens en na uw behandeling. Met onze wandelgroep maken we tweewekelijks afwisselende wandelingen van ongeveer 5 km. We komen door de mooiste natuurgebieden en landgoederen in de omgeving. Er worden natuurlijk ook rustmomenten ingebouwd in de vorm van een koffie- en theepauze.

Soms gebruiken we een thema, wat vaak mooie inzichten geeft en een helende werking kan hebben. Maar wat we vooral doen is samen genieten van de schoonheid en de rust van de natuur tijdens de wisselende seizoenen.

  • Waarom wandelen: Onderzoek heeft aangetoond dat bewegen tijdens of na de behandeling van kanker een belangrijke bijdrage kan leveren aan het herstel.
  • Vermoeidheid: Teveel rusten is niet goed. Door lichamelijk actief te blijven, uiteraard binnen de grenzen van je mogelijkheden, ervaar je wat je nog wel kunt en krijg je geleidelijk aan meer conditie.
  • Samen wandelen: Wandelen in groepsverband werkt motiverend en je doet sociale contacten op met lotgenoten.
  • Je hoofd leeg maken: Wandelen in de natuur geeft rust en door je ledematen en zintuigen bewust te gebruiken kan je even uit je hoofd komen en het piekeren verminderen.

Praktische informatie

De herfst is begonnen. Dat betekent dat de paddenstoelen en mooie gekleurdes bladeren er weer zijn. Petra,  Stini en Mieke hebben een wandeling voorbereid op een landgoed in Vught.

  • De wandeling vindt plaats op donderdag 14 november 2019

  • De wandeling loopt over een landgoed

  • We verzamelen om 9.30 uur, adres Bergenshuizenseweg,Vught. Dit is een onverharde weg, deze doorrijden tot het einde. Deze onverharde weg ligt schuin tegenover sportclub Health City (het adres van Health City is Kraaijengatweg 3, Vught)
  • Als je niet over eigen vervoer beschikt of je denkt het verzamelpunt niet te kunnen vinden, dan kun je om 9.00 uur mee- of achter ons aanrijden vanaf het Vicki Brownhuis
  • Wat neem je mee: Flesje drinken en wat te eten voor onderweg, eventueel een fototoestel.
  • Afmelden bij Mieke (06-18038177) indien je je hebt opgegeven en door omstandigheden op het laatste moment toch niet mee kunt.

De wandelingen vinden plaats onder begeleiding van onze ervaringsdeskundigen Mieke van Heugten, Petra Haesen en Stini Ames – van den Elzen. Zij zoeken de week ervoor de route uit en lopen de wandeling voor.