Passen en meten

Wanneer:
7 september 2021 @ 13:30 – 15:00
2021-09-07T13:30:00+02:00
2021-09-07T15:00:00+02:00
Contact:

Heb je dat ook, sinds je ziekte periode of daarna, dat je een kledingstuk niet meer past. Misschien doordat je nu een stoma draagt of omdat je een borst moet missen. Maar wat nu met die broek die zo fijn zit of de jurk die je zo graag draagt en nu niet meer past. Onder het genot van een bakje koffie lopen we je kleding door om te kijken wat we kunnen veranderen aan die jurk of broek om hem toch weer lekker te laten zitten. In de tijd van duurzaamheid kunnen we misschien van een oud kledingstuk een mutsje maken om je hoofd te beschermen tegen de zon of een tasje voor je stoma benodigdheden. Dit gaan we samen uitvoeren onder mijn begeleiding.

In 2019 heb ik zelf een traject doorlopen toen ik endeldarmkanker had. Tijdens mijn ziekteperiode heb ik een tijdelijke stoma gehad en was ik blij met mijn handigheid en de naaimachine. In deze tijd heb ik ook in mijn eigen kledingkast gekeken en kledingstukken veranderd en aangepast om het lekker te laten zitten. Deze verkregen vakkennis wil ik graag delen met lotgenoten. Niets is mij te gek in wat jij wil (ver)maken. Van mutsjes (bij kaalheid), knuffelharten (voor borstkanker) of herinneringskussens voor nabestaanden. Ik ben blij wanneer ik door mijn textiele vaardigheden het leven van een ander iets lichter kan maken.

Ik ben Astrid van Rooij, een alleenstaande moeder (55 jaar) van een zoon van 15 jaar en woon in Den Bosch. Ik heb jaren als lerares Textiele werkvormen gewerkt en ik heb een achtergrond als creatieve therapeut. Sinds 2018 heb ik een eigen Textielatelier ZiP. Een warme groet en wie weet tot ziens

“Het is heel fijn als iemand met je meedenkt over “knelpunten” in je kleding.
Astrid bedenkt samen met je oplossingen en helpt je die zelf toe te passen.
Creatief en oplossingsgericht. Ik heb er veel profijt van gehad en het was nog leuk ook!”

review van een bezoeker