Wanneer:
11 mei 2020 @ 10:00 – 11:00
2020-05-11T10:00:00+02:00
2020-05-11T11:00:00+02:00
Waar:
ONLINE
Thuis zelf bakken
Kosten:
Gratis
Kookworkshop - hoe bak ik een aspergetaartje - ONLINE @ ONLINE

Aspergetaart

Wim van Zon, onze chefkok, mist de maandelijkse kookworkshops ook. Daarom een lekker recept van hem via een filmpje. We zitten volop in de aspergetijd. Iedereen kent de klassieke bereiding van witte asperges met ham, ei en botersaus. We gaan nu iets anders maken met bijna dezelfde ingrediënten, alleen op een andere manier.

Ingrediënten Asperge taart met ham en ei:

  • 1 rol vers bladerdeeg ca 270 gram ( in de supermarkt) en anders bladerdeegplakjes.
  • 500 gram witte asperges, 4 minuten voorgekookt
  • 150 gram gekookte ham, een wat dikker plak in reepjes gesneden
  • 3 eieren
  • 250 gram ricotta
  • rasp van de schil van een citroen
  • 2 eetlepels fijn gehakte bieslook bewaar iets voor de garnering)
  • 2 à 3 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • Naar smaak peper en zout

Verwarm de oven op 200°C.

Gebruik een rechthoekige bakvorm met losse bodem of bekleed een bakplaat met bakpapier. Wij doen het laatste.

De ricotta gaat in een kom onder toevoeging van deel van de bieslook, de rasp van de citroen, de helft van de parmezaanse kaas en peper en zout. Goed mengen en apart zetten.

Vouw de rol bladerdeeg uit op de bakplaat, verdeel het ricottamengsel over het deeg en laat ongeveer 2 à 3 cm van de rand vrij. De gekookte, uitgelekte asperges, nog even droogdeppen en verdeel de asperges over het ricottamengsel.

Vervolgens verdeel je de hamreepjes erover. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen, druk de hoeken goed aan elkaar, zodat alles goed blijft zitten.

Breek een ei in een kommetje en giet dit tussen de asperges (laat de dooier heel), vervolgens ook de twee andere eieren. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover. Tot slot, strooi nog wat fijn gehakte bieslook over de taart.

Plaats de taart in de oven en bak gaar in 20 à 25 minuten. Houd goed in de gaten, eieren gestold en het bladerdeeg goudbruin.

De taart is warm het lekkerst, maar koud is het best ook aangenaam.

Geniet ervan!