Je bekijkt nu ZENMEDITATIE –  Elly
Zenmeditatie
ZENMEDITATIE – Elly
Wanneer:
21 maart 2023 @ 11:00 – 12:00
2023-03-21T11:00:00+01:00
2023-03-21T12:00:00+01:00
Waar:
Vicki Brownhuis
Aarsthertogenlaan 469
's-Hertogenbosch
Kosten:
€ 4,00
Contact:

Waarom Zenmeditatie?

“Breng de geest thuis en je hart spreekt”
Mensen die te horen krijgen dat ze kanker hebben en daarvoor behandeld moeten worden, raken soms uit de verbinding met zichzelf. Zenmeditatie kan helpen om de verbinding met jezelf te herstellen. De kern van Zen is zitmeditatie, in stilte, aandachtig, wakker en ontspannen zitten, afgewisseld met loopmeditatie. Samen in een groep leren mediteren en de ‘Spirit’ van Zen leren toepassen in je dagelijks leven.

Wat is Zenmeditatie?

Zenmeditatie is een lichamelijk gebeuren. Dat betekent voor velen het herontdekken van het lichaam. Het weer in verbinding komen met je directe ervaring. Dit is zeker niet gemakkelijk. Maar het kan je helpen om van daaruit keuzes te maken die jou passen, waardoor je je ook weer beter gaat voelen. Door Zenmeditatie train je je ruggengraat en neem je vanuit compassie en mededogen innerlijk meer waar. Het is met je hart betrokken zijn, bereid zijn jezelf te laten raken door de vreugde en het verdriet in jezelf en in deze wereld. Zenmeditatie kan door iedereen dagelijks beoefend worden, zittend op een kussen, bankje, stoel en zelfs liggend. Uit onderzoek en uit eigen ervaring blijkt dat dagelijks mediteren, kan bijdragen aan je gezondheid, het geluk voor jezelf en je omgeving.

Praktische informatie

  • Het is een doorgaande kleine Zenmeditatie groep.

  • Je hoeft geen ervaring te te hebben met Zenmeditatie.

  • Gemakkelijk zittende kleding wordt aangeraden.

  • Meditatiebankjes, kussens en matten zijn aanwezig, maar eigen materiaal mag ook.

  • Na aanmelding ontvang je altijd een bevestiging van je inschrijving.

De Zenmeditatie wordt geleid door Elly Kluytmans van Zen Spirit Rosmalen. Zij heeft tevens een praktijk voor Haptonomische Begeleiding.