ZENMEDITATIE – Elly

Wanneer:
28 september 2021 @ 11:00 – 12:30
2021-09-28T11:00:00+02:00
2021-09-28T12:30:00+02:00
Waar:
Vicki Brownhuis
Aarsthertogenlaan 469
's-Hertogenbosch
Kosten:
€ 4,00
Contact:
ZENMEDITATIE -  Elly @ Vicki Brownhuis

Waarom Zenmeditatie?

Mensen die te horen krijgen dat ze kanker hebben en daarvoor behandeld moeten worden, raken soms verwijderd van zichzelf. Zenmeditatie kan helpen om deze verbinding met jezelf weer te herstellen. De kern van Zen is zitmeditatie (zazen). Het in stilte aandachtig, wakker en ontspannen zitten afgewisseld met loopmeditatie (kinhin). Samen leren mediteren en de ‘Spirit’ van Zen toepassen in je dagelijks leven. 

Wat is Zenmeditatie?

Zenmeditatie is een lichamelijk gebeuren. Dat betekent voor velen het herontdekken van het lichaam. Door met jezelf stil te zijn, ga je innerlijk waarnemen en het stroomt weer. Zenmeditatie helpt je om meer in verbinding te komen met je innerlijke leven. Dit is zeker niet gemakkelijk, maar het kan je helpen om van daaruit keuzes te maken die bij jou passen. Door Zenmeditatie train je je ruggengraat, neem je innerlijk meer waar en  compassie, in eerste instantie voor jezelf, stroomt weer.

Zenmeditatie kan door iedereen dagelijks beoefend worden, zittend op een kussen of bankje, op een stoel, lopend en zelfs liggend. Het is met je hart betrokken zijn, bereid zijn jezelf te laten raken door de vreugde en het verdriet in deze wereld. Uit onderzoek en uit eigen ervaring blijkt dat dagelijks mediteren, kan bijdragen aan je gezondheid, het geluk voor jezelf en je omgeving.

Cursus van 6 lessen

Introductie Zen is een opbouwende cursus en bestaat uit 6 lessen.
In de lessen leer je hoe je thuis en in een groep kunt mediteren. De grondbeginselen van de meditatie worden uitgelegd, er wordt mee geoefend en een aantal centrale begrippen uit de Zen traditie worden besproken. In de lessen zit een opbouw. Het advies is de gehele reeks te volgen. Eventueel zijn lessen ook los te volgen en is het uiteraard begrijpelijk als door omstandigheden een les wordt gemist.

Praktische informatie

  • Minimale groepsgrootte: drie personen.

  • Er hoeft geen ervaring te zijn met Zenmeditatie.

  • Gemakkelijk zittende kleding wordt aangeraden.

  • Meditatiebankjes, kussens en matten zijn aanwezig. Maar wie het fijn vindt mag eigen materiaal meenemen zoals matje, handdoeken.

  • Na aanmelding ontvang je altijd een bevestiging van inschrijving.

“Breng de geest thuis en je hart spreekt”

De Zenmeditatie wordt geleid door Elly Kluytmans van Zen Spirit Rosmalen. Zij heeft tevens een praktijk voor Haptonomische Begeleiding.