Je bekijkt nu GEDICHTEN EN GEDACHTEN – Piet
GEDICHTEN EN GEDACHTEN – Piet
Wanneer:
12 oktober 2022 @ 10:30 – 12:30
2022-10-12T10:30:00+02:00
2022-10-12T12:30:00+02:00
Waar:
Vicki Brownhuis
Kosten:
€ 5,00
Contact:

Gedichten en gedachten

Misschien ben je een van de mensen die wel eens gedichten leest en merkt dat het iets met je doet. Of je schrijft gedichten of zou dat graag willen doen. Neem dan vooral deel aan deze activiteit. Je maakt het zo leuk of moeilijk als je zelf wil en je hoeft er geen aanleg of speciaal talent voor te hebben!

Wat kun je verwachten

Je hoeft geen ervaring te hebben met literatuur of poëzie: belangstelling en plezier is voldoende om mee te doen! Elke bijeenkomst heeft één thema/activiteit.
Woensdag, 12 oktober
Kennismaking met elkaar, de dichters, gedichten, stijlen. Wat spreekt je aan, wat doet poëzie met je en wat doe jij met poëzie? Welke dingen maken dat een gedicht je aanspreekt of tegenstaat.
Woensdag, 9 november
Zelf aan de slag: Elfje, Haiku en kwatrijn: korte en bondige gedichten om zelf te schrijven. Regels en voorbeelden. Schrijf een kort gedicht voor drie gelegenheden: feest, succes, verdriet.
Woensdag 30 november
Sinterklaasgedichten schrijven. Tips om te komen tot een verrassend rijm voor bij de surprise. We werken met de mindmap om een beeld te geven van je ‘slachtoffer’.
Donderdag, 15 december
Samen kerstwensen schrijven voor dierbaren en lotgenoten. Namens jezelf en het Vicki Brown huis bedenk je wensen voor mensen die je wel of juist niet kent. Je kunt gebruik maken van regels uit gedichten (breng mee wat je mooi vindt!).

Praktische informatie

De workshops vormen ieder afzonderlijk een afgerond geheel, dus je kunt per keer beslissen of je meedoet.
Neem een notitieblok/ schrift, (niet gelinieerd), pen of potlood mee. 
Het maximaal aantal deelnemers is 6 personen. De workshops worden gegeven door dichter Piet van den Boom.