Wanneer:
26 januari 2022 @ 13:30 – 15:00
2022-01-26T13:30:00+01:00
2022-01-26T15:00:00+01:00
DICHTERBIJ-BIJ POËZIE

KENNIS MAKEN MET POEZIE “dichter-bij”

Minicursus voor liefhebbers en belangstellenden. Vanaf 26 januari 2022 vinden er vier workshops plaats rond poëzie. Misschien lees je wel eens gedichten en doet dat iets met je. Of je schrijft soms gedichten of zou dat willen gaan doen. Of is je eerste reactie: poëzie? Is dat leuk dan? Is het niet moeilijk en zweverig? Met poëzie is het als met veel dingen: je maakt het zo leuk of moeilijk als je zelf wil. Je hoeft er geen aanleg of speciaal talent voor te hebben!

In vier bijeenkomsten met een kleine groep verkennen we stap voor stap hoe een gedicht tot stand komt. Elke bijeenkomst* begint met het (voor)lezen en bespreken van een gedicht. Iedere deelnemer mag een gedicht inbrengen! Daarna gaan we aan de slag met een (leuke) opdracht die je kan helpen om met dichten aan de slag te gaan. Na een korte uitleg en een oefening ga je individueel of samen met een opdracht aan de slag. We bekijken en bespreken de resultaten. Tot slot bespreken we wat het onderwerp is van de volgende bijeenkomst en wat je daarvoor tevoren kunt doen.
* Tijdens de eerste bijeenkomst maken we ook ruimte voor kennismaking met elkaar en met Piet van den Boom, de schrijver/dichter die de cursus verzorgt. De cursus is leuker als deze aansluit bij de interesses van de deelnemers: dus laat weten wat je ervan verwacht, wat je graag doet, wat je graag wil doen of leren.

De bijeenkomsten vinden plaats in het Vicki Brown Huis, om de drie weken op woensdag van 13.30u tot 15.00u. Bij voldoende belangstelling is een tweede ronde mogelijk, waarbij we actief met gedichten schrijven en voordragen aan de slag gaan. Wie weet is het mogelijk om een poëtische bijdrage te leveren aan het 30-jarig jubileum van het Vicki Brown Huis (met een bundeltje of een podium).
Aanmelden gastvrouw@vickibrownhuis.nl